UKUS KOJI OČARAVA I PROFESIONALNE KUVARE Gulaš u vinu je jelo koje ćete iznova i iznova praviti
Foto: Shutterstock

Osim što treba da pazite na količinu luka, svakako treba da pripazite i na sam proces prženja luka. Luk nikako ne sme da zagori jer će to gulašu dati gorku notu. Vinom se dodatno naglašavaju arome pa tako možete da koristite belo ili crveno vino. Vino će osim na aromu uticati i na samu boju gulaša, s crvenim ćete vinom postići tamniju boju.

Kako biste svoj gulaš skuvali kao najbolji majstor, pripazite da ne napravite jednu od 5 grešaka zbog kojih nam gulaš ispada loše.

Iako je gulaš izvorno mađarsko tradicionalno jelo, dobro je poznato i širom rasprostranjeno kako na našim prostorima, tako i u susednim zemljama.

Sastojci:

- 500 g junetine od lopatice

- 500 g luka

- 75 g koncentrata paradajza

- 500 ml vode

- 200 ml belog ili crvenog vina

- 250 g krompira

- pola kašičice kima

- 2-3 lovorova lista

- 2 kašičice slatke mlevene paprike

- 50 ml ulja

- so

UKUS KOJI OČARAVA I PROFESIONALNE KUVARE Gulaš u vinu je jelo koje ćete iznova i iznova praviti

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

1. Meso isecite na kockice isteveličine pa ga pecite u dubljoj posudi na dobro zagrejanom ulju. Izvadite iz posude i stavite sa strane.

2. Na istom ulju propržite sitno seckani luk, jedno 6-7 minuta dok ne omekša pa dodajte meso, kim i lovor pa nastavite da pržite podlivajući meso s malo vode. Kuvajte na laganoj vatri oko 90 minuta.

3. Nakon toga jelo posolite, umešajte crvenu mlevenu papriku i koncentrat paradajza, potom dodajte vino i krompir isečen na kockice pa nastavite da kuvati 30-40 minuta dok krompir ne bude skuvan.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading