Kreirajte savršeni TV kutak za opuštanje i razonodu
Promo

Prilikom uređivanja dnevnog boravka, važan zadatak je i dizajniranje prostora oko televizora ili ekrana, pogotovo što posle radnog dana svima prija da se prepuste čarima doma i razonodi uz kvalitetni televizijski program.

Iako televizor ima primarnu funkciju u prostoriji, trudite se da izbegnete da on postane centralna tačka sobe i da dominira prostorijom na račun ostatka prostora. S obzirom na to da su ekrani tanki i zauzimaju malo mesta, njihova praktičnost dozvoljava da se postavi bilo gde, a jedan od saveta je da bude u visini očiju onih koji sede. Ako prostor zahteva da se televizor nalazi više na zidu, treba da bude nagnut, tako da i dalje bude u visini očiju.

Promo

 

TV police doprinose estetici prostora

Ukoliko se ipak odlučite da televizor bude na polici, važno je da polica bude duža od dužine televizora, kako bi sakrila svu opremu koja ide uz njega. Jedna od polica koja se prilagođava velikom broju dimenzija televizora jeste TV polica ALMEIDA 180, a odličan izbor je i TV polica CORDOBA. Obe police imaju dovoljno velike površine, tako da mogu poslužiti i za postavljanje dekoracije i odlaganje sitnica, kojima uvek tražimo mesto.

Kako za dnevnu sobu obično biramo prostoriju sa mnogo prirodne svetlosti, ona često zna da oteža postavljanje televizora, međutim, kako biste sprečili odsjaj sunca, najbolje i najjednostavnije rešenje je da postavite neprozirne zavese.

Regali kao površina za dekoraciju

U slučaju da želite da skrenete pažnju sa televizora i istaknete druge detalje dnevnog boravka, odlično rešenje je da se odlučite za neki od regala, poput regala RUBI, koji takođe može poslužiti za skladištenje medijske i audio-vizuelne opreme i drugih sitnica. Još ako na njega postavite i biljke kao poseban detalj, unećete toplinu u ambijent, nasuprot tehnologiji koja odaje hladan izgled.

Promo

 

Zidne police su spoj lepog i korisnog

Jedan od najčešćih problema, prilikom uređivanja TV kutka jeste postavljanje velikog, crnog ekrana na sredinu najbolje tačke u prostoriji, ali uz stručne savete i ovo se može rešiti. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da televizor postavite na već pomenutu TV policu CORDOBA, u svetlom i toplom drvo dekoru, okružite je slikama, fotografijama i zidnim policama, poput zidne police LAZIO ZP i tako napravite galerijski zid koji će biti spoj lepog i korisnog.

Verujemo da ste se inspirisali dovoljno i da ste spremni da se upustite u kreiranje svog idealnog TV kutka za opuštanje i razonodu. Sprovedite sve ideje u delo, a vaš dnevni boravak će biti osvežen, odisati novom toplinom, i biti spreman za još češća porodična i društvena okupljanja.

Komentari (0)

Loading