Kako da uspostavite ravnotežu i harmoniju u vašem domu
Promo

Ona na nas deluje opuštajuće i podstiče kreativnost. Zelena predstavlja boju života, ravnoteže i harmonije, a prema nekim verovanjima i boju „dobre sreće“, što su bitni faktori ukoliko je ona naš izbor pri uređenju enterijera. Ukoliko želite da oplemenite životni prostor sa zelenim nijansama postoje određena pravila koja treba uzeti u obzir, a koja ovom prilikom delimo sa vama.

Kako uklopiti zelene zidove

Sa zelenom bojom se skoro svaka boja dobro uklapa, pa je jako teško pogrešiti sa dekoracijom. Potrebno je samo da razmislite o raspoloženju i atmosferi koju želite da stvorite, kao i da odlučite o kombinaciji boja i oblika, proporciji i rasporedu svih detalja koje želite da koristite. Ukoliko želite da stvorite atmosferu luksuza i elegancije, odaberite jednu akcentnu boju, a dobar izbor za tako nešto je svakako smaragdna nijansa zelene. Ona je asocijacija za luksuz i eleganciju, i ima dubinu koja odaje utisak prefinjenog.

Kako da uspostavite ravnotežu i harmoniju u vašem domu

Promo

 

Uz nju se sjajno uklapaju klasične kombinacije komplementarnih boja, poput crvene, koju možete prebaciti u ružičaste tonove, ili ljubičaste i narandžaste nijanse. Ključ je u upotrebi boja koje su u istoj tonalnoj grupi, i tada, koliko god različitih boja i nijansi da iskoristite, nećete preterati. Možete je izabrati za boju zida, kao glavnu osnovu ambijenta u koji će se odlično uklopiti ležaj KANDI u roze štofu, ali i ležaj DANTE u sivom štofu, na vama je da odaberete. Klub sto M21 70x50 sjajan je dodatak u oba slučaja.

Kombinacija zelene sa drugim bojama

Zelena boja često je najpoželjnija opcija za dizajn enterijera s obzirom na dostupnost više različitih nijansi koje se mogu na razne načine i kombinovati. Zelena boja postaje življa ukoliko je u blizini nje komplementarna boja, ali gubi svežinu ako to nije slučaj. Tamnije nijanse su konzervativnije, asociraju na zatvorenost, dok su svetlo zelene sveže i umirujuće.

Kako da uspostavite ravnotežu i harmoniju u vašem domu

Promo

 

Nijanse zelene, a posebno maslinasti tonovi, odlično se kombinuju sa toplim drvo dekorom u ambijentu. Za efekat elegantnog i vanvremenskog ambijenta, zelena i bela su odlična kombinacija, dok u kombinaciji sa crnom daju moderan, energičan izgled. Spoj svetlo zelene i sive uklapa se u moderan ambijent, a korišćenje različitih nijansi ove boje u jednoj prostoriji može doprineti kontrastu i dinamici, pogotovo ako te druge nijanse uvedete kroz dekoraciju i biljke.

Komoda SARDINIA 3K4F odlično se uklapa uz zid u zelenoj boji, a na njenu gornju površinu možete da postavite biljke, ali i razne druge sitnice. Ukoliko se opredelite za zeleni zid u trpezariji, ambijent će upotpuniti trpezarijski sto CREMONA TS 155x90, kome su sjajan dodatak trpezarijske stolice G603.

Zelena u ambijentu u vidu akcenata

Smaragdno zeleni kauč, poput ležaja BOJANA, sjajan je akcenat u ambijentu, a uz njega se odlično uklapa klub sto BJ-2604, u kombinaciji metala i stakla, kojim se dodatno ističu transparentnost i elegancija prostora.

Kako da uspostavite ravnotežu i harmoniju u vašem domu

Promo

 

Ukoliko želite da date prostoru neku novu, razigraniju notu, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da koristite puno svetlih nijansi. Živahne boje stvoriće efekat zabave, kreativnosti i inovacije, što možete postići kombinovanjem kako akcentnih zelenih detalja, tako i dekoracije, sa različitim tapetama.

Biljke će u prostor uneti i zelenu boju i životnu energiju, dok ćete se ujedno, putem njih, i povezati sa prirodom. Ukoliko želite jednostavniji ambijent budite umereniji pri izboru prave nijanse i količine zelene. Nekada je samo par detalja u zelenoj boji dovoljno da prostor dobije potpuno novi izgled, a da zelena boja kroz njih izrazi sve svoje dobrobiti zbog kojih ste i poželeli da je uvedete u omiljeni ambijent.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading