Retrogradni Saturn stiže nam 17. juna: Prošlost nam kuca na vrata, slede teške karmičke lekcije, a ovom znaku se sprema haos

Olja Jelić Vesti 09.06.2023 11:37 1

Saturn počinje da se kreće retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba. Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle postupke i vidimo gde smo izbegli ili možda zaboravili da preuzmemo odgovornost ili postavimo granice

Retrogradni Saturn stiže nam 17. juna: Prošlost nam kuca na vrata, slede teške karmičke lekcije, a ovom znaku se sprema haos

Shutterstock

Saturn počinje da se kreće retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba. Saturn provede oko šest meseci u godini retrogradno, ali ova retrogradnost je posebno značajna jer je to prvi put da će se Saturn kretati retrogradno kroz Ribe otkako je ušao u ovaj znak još u martu. Osim toga, samo nekoliko sati nakon što se Saturn otisne na svoje podzemno putovanje, dešava se mladi Mesec u Blizancima, koji će pojačati početnu energiju ovog retrogradnog kretanja.

Saturn se smatra glavnim učiteljem Zodijaka. Donosi neke izazovne lekcije, ali one nas potiču da rastemo i dosegnemo najveći mogući potencijal. 

Saturn nas vodi da preuzmemo odgovornost za svoje živote, prihvatimo svoje postupke i odluke i naučimo kako da postavimo granice. To je vrlo jednostavna, crno-bela energija koja nas inspiriše da budemo ambiciozni, visoko ciljamo i nadmašujemo se u svemu što nam je suđeno. Saturn takođe može da predstavlja probleme s muškom energijom, figurom oca ili s autoritetom.

Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle postupke i vidimo gde smo izbegli ili možda zaboravili, da preuzmemo odgovornost ili da postavimo granice. Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko meseci, proveravajući da li smo uradili domaći zadatak i prihvatamo li ponuđene lekcije.

Vraćamo se u prošlost

Možda ćemo pronaći događaje iz prošlosti od marta 2023. koji se ponovno pojavljuju kako bismo ih mogli ponovno proceniti. Problemi oko naše kreativnosti, ograničenja i blokada ili našeg emocionalnog zdravlja takođe mogu isplivati na površinu.

Saturn želi da budemo odgovorni za svoje postupke i život koji želimo voditi. Ako stvari ne idu kako želite, Saturn vas tera da se suočite i gura vas da poduzmete korake potrebne da svoj život pomaknete na bolje mjesto.

Tokom retrogradnog Saturna, ako se osećate zaglavljenim, to je zato što vam je suđeno da se usresredite na to gde se trenutno nalazite.

Dok Saturn putuje retrogradno kroz prvih 7 stepeni Riba, možemo primetiti teme koje se tiču kreativnosti i kreativnih blokada, odgovornosti i zrelosti, stvaranja granica, duhovnih uvjerenja, mentalnog zdravlja. Kada Saturn ponovo krene direktno, mogli bismo doživeti nagradu za sav naš trud.

Komentari (1)
Loading
Kaj
09.06.2023 17:52

I? Kom znaku se sprema pakao?