USTAŠKI SIMBOLI U ZADRUZI 5 Filip Car na levoj nozi ima istetoviran grb obeležja NDH, skandal neviđenih razmera, isplivala fotka (FOTO)
Printscreen

Na Filipovu tetovažu niko ne bi obratio pažnju da Neca pod dejstvom alkohola nije legao na pod kupatila, u tom moment Filip je ušao da opere zube a kemre su bile uperene u pod, a sve se to dešavalo prošle godine u Zadruzi 4.

Naime, Nenad Lazić Neca u pripitom stanju počeo je da se valja po podu Bele kuće. U tom momentu kraj njega je bio Filip Car koji je sa drugim zadrugarima pomogao Neci da ode do kreveta. Međutim Lazić se oteturao do kupatila i tamo ponovo pao na pod.

U kupatilo se uputio Car, a kako su kamere bile usmerene na Necu, u kadar je ušla Filipova tetovaža na listu leve noge koja je sve frapirala.

Na njoj se vidi figura oklopljenog viteza u vidu kreste iznad štita sa nečim što liči na hrvatski grb. Ono što odmah pada u oči jeste da je početno polje "šahovnice" belo.

USTAŠKI SIMBOLI U ZADRUZI 5 Filip Car na levoj nozi ima istetoviran grb obeležja NDH, skandal neviđenih razmera, isplivala fotka (FOTO)

Printscreen

 

Prema Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske iz 1994. previđeno je da šahovnica hrvatskog grba počinje uvek crvenim poljem. Istim zakonom predviđena je i situacija u kojoj je grb predstavljen u nekoj drugoj boji, pa je tu jasno naznačeno da je prvo polje uvek tamnije boje od sledećeg i tako se formira niz boja.

Sve do usvajanja tog zakona u hrvatskoj su se koristile i crveno-bela i belo-crvena kombinacija. Ipak ustaški režim Pavelićeve NDH je tokom Drugog svetskog rata koristio zastavu i grb u belo-crvenoj varijanti, navodno u želji da istakne arijevske korene i time se dodatno dodvori nacistima.

Posle rata brojne ekstremno desničarske i neoustaške organizacije u svojim obeležjima koriste varijantu ustaškog grba. Isticanje ovih simbola uvek podstiče debatu u hrvatskoj javnosti koja želi da se ogradi od nasleđa NDH.

Podsetimo, ovo nije prvi skandal Filipa Cara, zadrugar je dve godine pre nego što će se naći u rijalitiju navodno imao vezu sa maloletnom devojkom.

IZBACILA JE IZ KUĆE KOJU JE SAGRADILA, SRAMOTO Bivša zadrugarka žestoko udarila na Mariju Kulić, javno zapretila i spomenula Miljanu, nastaće haos

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Mika

01.06.2022 14:38

Šta se čuditi on često kaže zaklat odrat ubiti a znamo.sta su crnokosuljasi radilinasem narodu klali dragi oči vadili ubijali

Бошкић

01.06.2022 16:01

А сада ви Срби моји телефон у руке и глас за Цара. Јер очито смо ми будале и другачије не знамо.

Ina

02.06.2022 17:38

to se videlo i prosle godine,pa ga veliki sef opet doveo! inace ko je hteo mogao je i moze to da vidi svaki dan,pogotovo kad spava na stomaku ili kad u krevetu obradjuje i ponizava se sa bulom iz Sepka! sramota sta mi dovlacimo u Srbiju ikome dajemo pare,pored nase mladosti koja nema sanse da zaradi pare! sirimo bratstvo i jedinstvo sa nasim koljacima,koji samo dlaku menjaju!SRAMOTA I PRST U OKO SRBIMA!