ZA DVA MESECA IZGUBILA 16 KILOGRAMA Matora je na specijalnom režimu ishrane koju je sama izmislila, a evo kako izgleda!
Foto: Printscreen/instagram

Jovana Tomić Matora je u "Zadruzi" za nepuna dva meseca smršala je čak 16 kilograma. Učesnica rijalitija nije bila zadovoljna svojim izgledom, pa je odlučila da probuši kašiku.

- Ugojila sam se jer sam pila mnogo alkohola, a pritom sam se i nezdravo hranila. Zbog toga je počela voda da mi se zadržava u organizmu i bila sam sva otečena. Dogurala sam do 72 kilograma, što je za moju visinu velika kilaža. Na sve to, dve godine nisam bila ni fizički aktivna, a inače sam se celog života bavla sportom. Kada sam videla da sam preterala, odlučila sam da se bacim na ozbiljnu dijetu, što mi je u rijalitiju mnogo lakše nego u spoljnom svetu - priča Matora.

ZA DVA MESECA IZGUBILA 16 KILOGRAMA Matora je na specijalnom režimu ishrane koju je sama izmislila, a evo kako izgleda!

Foto: Printscreen/instagram

 

Ona kaže da u "Zadruzi' nije imala veliki izbor namirnica.

- Svako jutro sam pravila napitak koji mi je pomagao da smršam, a ujedno je dobar i za podizanje imuniteta. Rendala sam jedan zaledeni limun u decilitar prokuvane, ali ohlađene vode, a zatim sam dodavala peršun. Uvek sam spremala dan ranije, jer je neophodno da odstoji 24 sata i pila sam ujutru na prazan stomak. Odmah posle toga sam doručkovala. Uglavnom sam jela jaja. Na primer: napravim omlet na malo maslinovog ulja ili ubacim jaje i povrće u kesu napunjenu vodom i tako obarim - kaže Jovana.

Matora kaže da je uspevala ukusne obroke da spremii za ručak.

- Izmislila sam najprostiji, ali najukusniji dijetalni ručak. Dinstano povrće sam prelivala sa nekoliko belanaca, pa sam to zapekla u rerni. Izbacivala sam žumance, zbog holesterola. Jela sam i mnogo tunjevine, mesa, barenog pirinča... Pošto tamo nisam mogla da kupujem bademe i lešnike, za užinu sam jela grisine, jabuku ili jogurt. Retko kada sam večerala, jer smo mi u rijalitiju kasno ustajali i onda nam je u vreme večere ručak.

Tokom ovog režima ishrane rijaliti zvezda nije gladovala, a ponekad je čak i kršila dijetu.

- Davala sam sebi oduška i ponekad sam jela slatkiše, ali samo preko dana, i to između 16 i 18 časova. Nikada nisam bila gladna i super sam se osećala. Posebno sam volela da jedem zdravu picu za koju sam smislila recept. Pravila sam koru od heljdinog brašna, kuvala svež paradajz za sos i preko stavljala brokoli.

Matora je redovno i trenirala.

- Fizička aktivnost je mnogo bitna ukoliko neko želi da smrša. Trenirala sam dva puta dnevno, četiri dana u nedelji. Ujutru sam trčala ili išla na brzo hodanje, a po podne sam radila treninge snage i vežbe za zatezanje.

BONUS VIDEO:

I ON JE POSLAO PORUKU SVOJIM PRIMEROM! Vojaž odlučio da se vakciniše, a razlog nije samo zdravstvene prirode

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading