MILJANA HITNO MORA DA URADI OVO Isplivali detalji, evo kako je Kulićeva provela prvi dan van bolnice
Alo

Miljana Kulić izašla je iz Urgentnog centra posle 45 dana lečenja u ovoj ustanovi.

Rijaliti zvezda ipak nije, kao što se pretpostavljalo, odmah otišla za Niš, već je s majkom Marijom i dečkom Nenadom Macanovićem Bebicom ostala u Beogradu.

Alo

 

Kako se saznaje, od izvora bliskom porodici, Miljani je bolje i sluša sve savete lekara.

- Miljana je mnogo srećna što je konačno pored svoje majke i Bebice. Za sada sluša sve. Pije terapiju koja joj je prepisana i koliko-toliko miruje. Oni nisu odmah otišli za Niš zbog nekih kontrola koje još ima u Beogradu, sigurno će za dva-tri dana da idu svojoj kući. Sad joj je laknulo zbog toga što može da puši, mada joj Marija stalno uzima cigarete i opominje je da smanji pušenje - tvrdi izvor.

Masanori Jošida

 

- Miljana će nakon pregleda u Kliničkom centru, odakle je hitno prebačena za Beograd, i dalje biti na kućnom lečenju. Njoj je imunitet još ugrožen i mora da vodi računa. Koliko znam, ono što je sigurno je da će ona morati da primi vakcinu posle uklanjanja slezine, koja štitit od tri bakterije - pneumokoke, meningokoke i hemofilus influence i to treba uraditi što pre - završio je zvor za Kurir.

Zašto mora da primi vakcinu?

Budući da je slezina važna za odbranu tela od štetnih mikroba i patogena, kada dođe do situacije da ne radi kako treba ili se ukloni, postoji veći rizik od infekcija. Posebno se to odnosi na određene vrste bakterija. Vakcinacija protiv pneumokoka, streptokoka, meningokoka i HIB vakcina (DTAP/IPV/HIB i pneumokokna vakcina – vakcina protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize (poliomijelitis), kao i infekcije izazvanih bakterijom Hemofilus influence tipa B) neverovatno je važna. Takođe se kao prevencija problema sa slezinom i u slučaju kada je nemamo preporučuje godišnja vakcinacija protiv sezonskog gripa.

MARKA LINČOVALI ZBOG STANIJE Marković nije mogao da dođe do reči, osuli paljbu po njemu

 

Komentari (0)

Loading