SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Dalilin stric uhapšen zbog podrške teroristima, osuđen na godinu dana zatvora, a to nije sve!?
Printscreen

Dalila Mujić, sada Dragojević, učesnica rijalitija "Parovi" i treće i pete sezone rijalitija "Zadruge", je retko govorila o svojoj porodici.

Međutim, u medijima se pre par godina pojavila informacija da su njen otac Huso i stric Nedžad, navodno, vehabije.

Dalilin stric, Nedžad Mujić, je 2014. godine, kako su preneli strani mediji, uhapšen u okviru akcije "Damask" kada je privedeno nekoliko desetina lica iz Bosne za koje se sumnja da su umešana u terorističke aktivnosti.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv državljanina BiH i Austrije Nedžada Mujića zbog povezanosti s terorističkom organizacijom Islamska država (IS).

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Dalilin stric uhapšen zbog podrške teroristima, osuđen na godinu dana zatvora, a to nije sve!?

Printscreen

 

Mujića koji ima nadimak Ebu Mubarek, državno tužilaštvo tereti da je od septemba 2013. do sredine 2015. godine iz Austrije nekoliko puta odlazio u Siriju pružajući tamo finansijsku i logistričku potporu pripadnicima organizacije Islamska država.

Istragom je utvrđeno kako je je Mujić osobama s područja BiH koje su nameravale da se pridruže teroristima osiguravao novac, podelivši im najmanje deset hiljada evra. Za IS je nabavio i terensko vozilo, a sam je jedno vreme bio kuvar za pripadnike borbenih postrojbi te terorističke organizacije, prenosi hrvatski "Indeks".

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Dalilin stric uhapšen zbog podrške teroristima, osuđen na godinu dana zatvora, a to nije sve!?

Printscreen

 

Nedžad Mujić je osumnjičen i da ima veze sa odlascima državljana BiH u Siriju i Iraku, kako bi se borili na strani Islamske države.

- Ja nisam vehabija, ali sam njihov sledbenik. Ne znam koliko nas ima tačno, ali nas ima dosta. U inostranstvu nas ima možda 50 i poštujemo evropske zakone. Odlično funkcionišemo sa muslimanima koji poštuju taj način života. Ja sam prihvatio način života islama. Moj deda je nosio bradu i čakšire. Najmirniji načn života je taj koji ja vodim. Jedina ispravna vera je islam, ko praktikuje islam, zaštićen je od svega, a u hrišćanstvu toga nema - izjavio je Nedžad Mujić za televiziju Republike Srpske.

- U našem kraju nema vehabija, ali ima nas koji smo takozvane vehabije. Ja sam jedan od pripadnika tog pokreta islama i tu sam od 1993. - izjavio je Huso.

Mujić je potpisao sa državnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice i pristao na kaznu od godinu dana zatvora, kako je tada rečeno na ročištu pred sudom BiH.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Isplivao snimak Dalilinog jezivog nervnog sloma, rukom joj zapušili usta, Dejan počeo da plače!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading