ŠEST GODINA OD SMRTI BATE ŽIVOJINOVIĆA Porodica otkrila kada će dati pomen legendarnom glumcu
Alo

Za četiri dana biće tačno šest godina otkako nas je napustio legendarni glumac Velimir Bata Živojinović, a sada se oglasila njegova podorica i otkrila da će pomen dati u subotu, 21. maja na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. 

Slavni glumac glumac preminuo je u snu 22. maja 2016. godine u 82. godini, a porodica je o tome obaveštena sutradan. On je 2006. godine imao infarkt,  a 2013 težak moždani udar. Kasnije je imao gangrenu od koje se lečio na Kubi gde živi njegova ćerka Jelena.

ŠEST GODINA OD SMRTI BATE ŽIVOJINOVIĆA Porodica otkrila kada će dati pomen legendarnom glumcu

Alo

 

Poslednjih nekoliko meseci proveo je na oporavku kod kuće, uz suprugu Lulu i unuku Dinu. Ipak, stanje mu se u jednom trenutku pogoršalo, pa je Bata hospitalizovan i amputirana mu je noga što mu je, kako su lekari ustanovili, produžilo život na nekoliko nedelja. Iako je njegovo stanje nakon amputacije bilo stabilno, Bata je ipak izgubio životnu bitku.

Podsetimo,  Velimir Bata Živojinović rođen je 5. juna 1933. u selu Koraćica blizu Beograda. Kao petnaestogodšnjak je radio kao scenski radnik i statirao u Akademskom pozorištu "Branko Krsmanović" u Beogradu. Potom je pohadjao srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu.

Posle završetka srednje škole upisao je pozorišnu akademiju u Beogradu. U Beogradskom dramskom pozorištu je igrao nekoliko godina i u tom periodu je imao i do 300 angažmana godišnje .Bata se ostvario u ogromnom broju uloga, a najpoznatija je rola u filmu "Valter brani Sarajevo" koja ga je proslavila čak i u Kini.

ŠEST GODINA OD SMRTI BATE ŽIVOJINOVIĆA Porodica otkrila kada će dati pomen legendarnom glumcu

Printscreen

 

Dobitnik je nagrade za životno delo "Slavica", u dva navrata "Zlatne arene" Jugoslovenskog filmskog festivala u Puli i brojnih drugih priznanja.

Posle uvođenja višeštranačkog sistema u Srbiji izabran je za poslanika Socijalističke partije Srbije u nekoliko saziva parlamenta, a 2002. je bio i njen kandidat za predsednika Srbije, kada je osvojio oko 120.000 glasova.

MALO IDEM KOD MUŽA, MALO KOD LJUBAVNIKA Jelena Gavrilović šokIrala svojom izjavom

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading