SLOMLJENI OD TUGE I BOLA ZBOG NJEGOVE SMRTI Glumci se opraštaju od čuvenog reditelja, a potresne poruke kidaju dušu! (FOTO)
Foto: Alo/ilustracija

Istaknuti reditelj Dejan Mijač preminuo je juče u 87. godini života, a glumački svet i dalje je u šoku.

Naime, od čuvenog pozorišnog reditelja na društvenim mrežama, opraštaju se njegove kolege glumci i prijatelji.

Glumac Gordan Kičić podelio je na društvenoj mreži Instagram njegovu fotografiju, te se oprostio od njega potresnim rečima.

- Dragi profesore. Bilo je veliko zadovoljstvo i čast raditi i drugovati sa vama - napisao je on.

Glumica Jelena Đokić, podelila je fotografiju Dejana Mijača, na kojoj se vidi oreol oko njegove glave, a napisala je i kratku poruku.

 

 

- Dejan Mijač - napisala je ona.

Tihomira Stanića strašno je pogodila vest o Mijačevoj smrti, pa je istakao da njemu duguje to što je danas glumac.

SLOMLJENI OD TUGE I BOLA ZBOG NJEGOVE SMRTI Glumci se opraštaju od čuvenog reditelja, a potresne poruke kidaju dušu! (FOTO)

Alo/ Nenad Vujanovic

 

- On me je primio na akademiju, niko drugi me ne bi ni primio. Sve što znam od njega sam naučio. Obeležio je moj život u značajnoj meri, ali ne samo moj, nego svi glimci sa kojima je radio, a radio je sa mnogima, sigurno životno i profesionalnu karijeru mogu da označe do tog trenutka rada sa njim i posle. On je uticao na mnoge i mnogi su posle profesionalnog susreta sa njim napravili sve najbolje od svojih karijera. Jesam bio u kontaktu sa njim. Sećam se poslednjeg susreta sa njim. Čuli smo se nedavno i dugo pričali, ali ne mogu da otkrivam zašto me je zvao. On je bio najznačajniji reditelj, kreator jednog paralelnog univerzuma - rekao je Tihomir Stanić.

Mirjana Karanović je na društvenim mrežama napisala:

SLOMLJENI OD TUGE I BOLA ZBOG NJEGOVE SMRTI Glumci se opraštaju od čuvenog reditelja, a potresne poruke kidaju dušu! (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Dragi moj i naš, dobri, talentovani, mudri Dešo! U mom si srcu i u mojoj glavi dok sam živa! Hvala ti za svet! - napisala je ona.

Pročitajte još: Krije PORODICU ko zmija noge: Pogledajte kako izgledaju supruga i ćerka omiljenog Faruka Fazlinovića, osvanule su do sada neviđene fotografije!

Petar Benčina je na Instagramu naveo:

SLOMLJENI OD TUGE I BOLA ZBOG NJEGOVE SMRTI Glumci se opraštaju od čuvenog reditelja, a potresne poruke kidaju dušu! (FOTO)

Alo

 

- Dragi profesore, bila je ogromna privilegija i sreća raditi, probati i igrati sa vama! Najveći reditelj sa ovih prostora, Dejan Mijač! - napisao je glumac.

I Iskra Brajović se oglasila povodom njegove smrti.

 

 

- Kada sam bila devojčica, svoje pesme sam zapisivala u neke sveske kupusare, i tek ponekom ih pokazivala. Jedan od prvih iz te tajne družine bio je Dejan Mijač. A kada mu je tragično nastradala ćerka, mene desetogodišnjakinju je to toliko potreslo, ta zamisao da ostaneš bez deteta, da sam mu napisala pesmu, i dala tati da mu je preda. Sutradan je Dejan došao sa kompjuterom u naš dom. "Da ne pišem više na kojekakvim papirima, već da zbrajam stihove elektronski." Zavet da ću da nastavim da pišem i pored glume ("gluma je za lenje" govorio bi mi znajući moju nemirnu narav) sam održala. Svaki susret počeo bi pitanjem - Pišeš li još? Žao mi je, Dejane, što sad ne umem da sastavim pesmu, i što sa godinama reči beže od nas, a ne izlaze više iz srca na papir direktnom linijom. Vidimo se, jednog dana svakako. Do tad ću imati pravu pesmu za Tebe - napisala je Iskra.

Podsetimo, Dejan Mijač jedan je od najznačajnijih teatarskih reditelja kod nas, postigao je u karijeri gotovo sve. Iza Mijača su predstave koje su i danas u kolektivnom pamćenju, silna priznanja, a odškolovao je i generacije studenata. Mnogo je nagrada iza njega, toliko antologijskih predstava, od „Ženidbe i udadbe“, „Golubnjače“, „Pučine“, „Putujućeg pozorišta Šopalović“, do „Vase Železnove“ ili „Rodoljubaca“…

MARIJA KARAN OPET SA BIVŠIM KOJI JU JE PRETUKAO! Prijatelji glumice očajni nakon ovog njenog poteza!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading