PREMINULA ZVEZDA FILMA "MAJSTORI, MAJSTORI" Glumica izgubila životnu bitku nakon mukotrpne borbe!
Foto: Youtube/Printscreen

Glumica Snežana Nikšić preminula je u bolnici Bežanijska kosa nakon duge i teške bolesti. 

Rođena je u Nišu 30. novembra 1943. godine. U Beogradu je apsolvirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Već s nepunih 18 godina tumači glavnu ulogu u komadu „Krotka“ Dostojevskog u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Tokom karijere pojavila se u više od 40 filmskih i televizijskih naslova.

Iako se prethodno pojavljivala u TV filmovima, na velikom platnu je debitovala 1965. godine u ostvarenju „Inspektor“, koje je režirao Milo Đukanović.

Igrala je i u filmovima "Sretni umiru dvaput", "Pre rata", "Na papirnatim avionima", "Priča koje nema", "Pozdravi Mariju". Jedan od najpopularnijih filmskih nalsova u kojem je tumačila Gordanu, nastavnicu engleskog jezika bili su "Majstori, majstori" Gorana Markovića. Kada je jednom upitana koju ulogu najrađe pamti izdvojila je onu u filmu "Na papirnatim avionima" Matjža Klopčiča iz 1967. godine, koji  je dobio izvrsne kritike u Kanu.

PREMINULA ZVEZDA FILMA

Foto: Youtube/Printscreen

 

Snežana je radila i kao voditeljka u obrazovnim emisijama TV Beograd.

Dugo godina bila je u braku sa glumcem Ljubom Tadićem sve do njegove smrti 2005. godine, a jednom prilikom ovako se prisećala njuhovog prvog kontakta:

- Sticajem okolnosti, il sudbinom, ko bi to mogao znati, iste godine smo došli u Jugoslovensko dramsko pozorište. Ja kao mladi početnik, on kao mladi prvak. Dakle, prvi susret je bio pozorišno-glumački. Ljuba je bio čovek koji je strahovito voleo svoju profesiju, držao do nje, duboko je poštovao, bio pravi posvećenik. Zato je i veliki. Žao mi je što u gradu nema obeležja sa njegovim imenom...

MORAM DA ODGOVARAM, TO MI JE NAJVEĆI PROBLEM! Svima je jedna stvar misterija, Jovan Memedović otkrio šta ga uvek ljudi pitaju kada ga sretnu!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading