PREMINULA ZVEZDA SERIJE "GRLOM U JAGODE" Slavna glumica napustila nas je posle duge i teške bolesti!
Foto: Youtube/Printscreen

Glumica Mirjana Majurec napustila nas je u 70. godini života nakon duge i teške bitke s karcinomom, a ovu tužnu vest potvrdili su članovi njenog pozorišta Gavella.

Preminula je jutros u 5.30 sati na Rebru gde je primljena pre sedam dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Rođena je u Splitu 23. avgusta 1952. godine. Akademiju dramskih umetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u pozorištu Gavella, čija je bila stipendistkinja. Na daskama Gavelle prvi put nastupila je već 1973. godine u predstavi "Holderlin", a u matičnom pozorištu glumila je u još 26 predstava.

Osim toga odradila je i dosta predstava gostujući u drugim ustanovama.

Prva filmska uloga bila joj je u filmu "Psihopati" 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima "Izbavitelj", "Kraljeva završnica", "Kad mrtvi zapjevaju" i "Ispod crte", a na televiziji smo je gledali u serijama "Kapelski kresovi", "U registraturi", "Grlom u jagode", "Nepokoreni grad", "Velo misto", a za ulogu Bibe u seriji "Naši i vaši" dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Bila je supruga glumca Ivice Vidovića za kojeg se udala 1975, a s kojim je imala sina Luku. Deset godina kasnije udaje se po drugi put - za fudbalera Marka Mlinarića s kojim je otišla da žvii u Kanu gde je rodila drugog sina, Ivana. Početkom rata vraća se u Zagreb gde se od Mlinarića rastavlja 1995. godine.

PREMINULA ZVEZDA SERIJE

Foto: Youtube/Printscreen

 

Rak dojke dijagnosifikovan joj je u aprilu 2010. godine, a odmah je krenula s hemoterapijama.

- U mojem životu nema mjesta za predaju pa tek sam se počela boriti. Izgurat ću te opake kemoterapije i vratiti se još snažnija svojim glumačkim obvezama - rekla je tada za ovaj list Majurec koja se ubrzo vratila glumi.

No, bolest se vratila pre četiri godine. Lekarisu joj otkrili dve metastaze na jetri. Kada je saznala novu dijagnozu, glumica je na početku odlučila da tu informaciju zadrža za sebe i nije htela da opterećuje sinove Luku Vidovića i Ivana Mlinarića, a ni bliske prijatelje.

– Tijekom prvog liječenja trpjela sam teške nuspojave kemoterapije, zračenja i uzimanja brojnih lijekova. Izgubila sam kosu, obrve i trepavice, udebljala se gotovo 20 kilograma te uz sve to polako tonula u depresiju koju je još pojačao moj nestanak s kazališne scene – ispričala je za Gloriju glumica.

O svojoj borbi s bolešću pisala je i na društvenim mrežama. Pre dve godine na Facebooku je napisala dramatičan status o tome kako je izgubila veru u sistem.

– Crni petak, sedam dana čekam da mi dođe pomoć u kući ili patronažna ili netko tko je zadužen za same i bolesne i slomljene ruke. Rasprodajem vjeru u sustav socijalnih službi - objavila je tada glumica.

SRCE MI JE SLOMLJENO ZBOG MOG POSTUPKA Vil Smit nakon skandala na dodeli Oskara odlučio da napusti Akademiju!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading