OVO SIGURNO NISTE OČEKIVALI! Šokiraće vas gde radi ćerka legendarnog glumca Tihomira Stanića!
Alo/ Nenad Vujanovic

Popularni glumac Tihomir Stanić pohvalio je na društvenoj mreži Fejsbuk stariju ćerku Milenu, uz video prilog koji govori o njenom angažmanu u okviru "Solidarne kuhinje".

Milena Stanić jedna je od nekoliko stotina aktivista koji složno i od srca svakodnevno učestvuju u pripremanju obroka za najugroženije stanovnike Beograda.

- Obroke delimo na punktu kod Vukovog spomenika ili na nekoj od obližnjih pijaca komšijama za koje znamo da nemaju, ili u neformalnim romskim naseljima. Dajemo obrok svima koji dođu na punkt, ne tražimo nikakvu legitimaciju da su primaoci socijalne pomoći. Nema nikakvih uslova jer smatramo da je hrana osnovno ljudsko pravo, a ne nešto što neko treba da zasluži. Svako ima pravo da jede - otkrila je Milena.

Ona nikako ne smatra da je u pitanju "milostinja" već "solidarnost".

- Nije poenta da bogati daju milostinju siromašnima, nego da svi mi pomažemo jedni drugima. Ljudi koji su došli do ruba siromaštva ili beskućništva tu su igrom slučaja. Svi mi možemo da završimo na ulici - zaključila je Milena.

Sve ovo je posebno značajno, ako uzmemo u obzir da je javnost skorije bila suočena sa pričom o Vesni Pećanac, udovice Živka Nikolića koja je čekala red u solidarnoj kuhinji.

OČAJNA JE I TRAŽI POMOĆ! Kristina Bekvalac više ne može da podnese to što joj se događa, a evo i šta je u pitanju

VIDEO BONUS;

Komentari (0)

Loading