POTPISIVANJE KNJIGA MUHAREMA BAZDULJA! Najpopularniji mladi pisac potpisivaće svoja dela, evo kad i gde!
Vulkan promo

Najpopularniji mladi pisac sa prostora bivše Jugoslavije, Muharem Bazdulj potpisivaće svoja dela u sredu, 13. oktobra, od 18 do 19 sati, u knjižari Vulkan, Ušće Shopping Center. Tom prilikom će promovisati i svoju novu zbirku priča Jevanđelje po Jeronimu. Potpisivanje će se održati u skladu sa svim preporučenim i propisanim merama koje se primenjuju u borbi protiv pandemije kovida 19.

Jevanđelje po Jeronimu je prva knjiga priča Muharema Bazdulja nakon sedam godina. Tematski i stilski ova knjiga se umnogome nastavlja na prethodne zbirke ovog autora – Čaroliju i Jeres nominalizma. Iako je većina priča napisana posle 2014, neke su nastale ranije, ali nisu bile deo prethodnih zbirki.

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977), pisac, novinar i prevodilac, objavio je petnaestak knjiga, najviše romana i zbirki priča, od kojih su se izdvojili Lutka od marcipana (2016) i Kvadratni koren iz života (2018). Njegove knjige su prevedene na engleski, nemački, poljski, ukrajinski, bugarski i makedonski jezik, a pojedine priče i eseji na još desetak jezika. Dobitnik je nekoliko književnih i novinarskih nagrada, među kojima su Stanislav Staša Marinković dnevnog lista Danas i Bogdan Tirnanić Udruženja novinara Srbije. S engleskog jezika preveo je desetak knjiga, između ostalog: izabranu poeziju V. B. Jejtsa, prepisku Džeka Keruaka i Alena Ginsberga, kao i biografiju Danila Kiša Izvod iz knjige rođenih, koju je napisao Mark Tompson. Živi u Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading