NOVI NASLOVI BOJANA JOKANOVIĆA NA VULKANOVOM SAJMU Sizifovska borba za kulturu ne prestaje
Foto: promo

 Autor će ovom prilikom predstaviti dva nova naslova – 100 Sizifovih pravopisnih pravila 3 i Neće grom u koprive, kao i edukativne karte, Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 3.

NOVI NASLOVI BOJANA JOKANOVIĆA NA VULKANOVOM SAJMU Sizifovska borba za kulturu ne prestaje

Vulkan promo

 

 

Bojan Jokanović – teolog i bogoslov, slikar i karikaturista – svestan toga da je opismenjavanje sizifovski posao, opredelio se da baš kroz duhovite ilustracije ovog mitskog junaka deci – ali i onima malo starijima – približi pravopis srpskog jezika i njegovo učenje učini lakšim i zabavnijim. Uz prvu knjigu o pravopisu 100 Sizifovih pravopisnih pravila, koja je objavljena 2019. godine, izdat je i špil od pedeset kartica sa pitanjem na jednoj i odgovorom na drugoj strani. Ova knjiga, u izdanju Vulkančića, bila je najprodavaniji naslov Beogradskog sajma knjiga 2019. godine. Usledio je nastavak, 100 Sizifovih pravopisnih pravila 2, a na ovogodišnjem Vulkanovom sajmu knjiga biće predstavljen i treći – ujedno poslednji – deo trilogije o Sizifovoj borbi za opismenjavanje, 100 Sizifovih pravopisnih pravila 3. Kao i prethodne, treća knjiga popularnog serijala namenjena je svim uzrastima, a pomoću nje ćete na zabavan i jednostavan način naučiti novih 100 pravopisnih pravila i postati šampioni u poznavanju pravopisa. Uz treći nastavak, autor je ponovo pripremio edukativne karte, Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 3, uz koje ćete moći da testirate svoje znanje. Takođe, nakon što je dobio mnogo molbi da nacrta bojanku, kako bi deca mogla da učestvuju u stvaranju zanimljivog crtanog lika Sizifa, Bojan Jokanović je priredio Sizifovu azbuku: Bojanku, čiji je sadržaj osmislio tako da svaku stranicu prate asocijacije koje počinju na dato slovo, tako da će deca, bojeći ilustracije, vrlo jednostavno naučiti sva slova azbuke.

NOVI NASLOVI BOJANA JOKANOVIĆA NA VULKANOVOM SAJMU Sizifovska borba za kulturu ne prestaje

Foto: promo

 

 

Drugi naslov Bojana Jokanovića koji će na Vulkanovom sajmu knjiga doživeti svoju premijeru jeste Neće grom u koprive. Glavni junak ovoga puta je bezimeni neandertalac koji na satiričan način objašnjava idiome u srpskom jeziku. Prepoznatljiv stil, sjajna igra rečima i obilje humora imaju za cilj da na zabavan način prikažu deo kulturnog nasleđa našeg naroda. Ali, pravopis nije jedino čime se Bojan Jokanović bavi u svojim bogato ilustrovanim knjigama. Uz njegov Ilustrovani bonton za najmlađe deca mogu na zabavan i kreativan način, pomoću reprezentativnih i duhovitih ilustracija, da usvajaju lepe manire, koje će primenjivati u svakodnevnim situacijama.

U okviru Vulkanovog sajma knjiga imaćete priliku da upoznate Bojana Jokanovića koji će, u strogo kontrolisanim epidemiološkim uslovima, potpisivati svoje knjige u subotu, 16. oktobra, od 15 do 16 sati, u knjižari Vulkan u TC Ušće. Sva dela ovog autora možete kupiti putem sajta vulkancic.rs, kao i u svim knjižarama Vulkan. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading