Još samo jedan vikend do Weekenda
Promo

Veštačka inteligencija, igre i književnost samo su neke od tema koje će regionalni stručnjaci predstaviti na 14. Veekend Media Festivalu, koji i ove godine donosi aktuelne trendove u struci. Najbolji vikend održat će se u Rovinju od 23. do 26. septembra na dobro poznatoj lokaciji, u staroj Tvornici duhana sa sloganom # živioživot.

Razvoj novih naprednih tehnologija utiče na sva područja ljudske aktivnosti, a ono što ne razumemo često nas plaši. Da li su ljudi suvišni pred sve naprednijom veštačkom inteligencijom ili nam neko zaista treba? Marko Lukičić, direktor kompanije Ackuaint, poznati hrvatski astronom i šef Opservatorije Višnjan, Korado Korlević i Sašo Dimitrijevski iz Pristopa znaju da li je digitalna revolucija završena ili tek počinje. Oni će pokušati da odgovore na aktuelno pitanje "Trebamo li se plašiti veštačke inteligencije", a tribinu kreira programer, naučnik i preduzetnik Davor Runje (CISEx).

Promo

 

Ljubitelji videoigara sigurno neće propustiti panel „Kako je gejming promenio svet?“ na kojem će osnivač i izvršni direktor Two Desperadosa Vojislav Milutinović, izvršna menadžerka Srpske asocijacije industrije video igara Kristina Janković i direktor i osnivač Nanobita Alan Sumina objasniti važnost gejming industrije. Tribinu kreira Jovana Tomić (Comms Coach), domaćin tribine je Boško Đorđević (GRAND GAMING OPEN / Games.con), a sudije će imati priliku da čuju sve o karakteristikama modernih videoigara i saznati ima li u svetu gejminga mesta za marketinške stručnjake.

Poduzetnici nemaju pozitivan imidž u hrvatskom društvu. Tako barem tvrdi istraživanje Ekonomskog instituta, prema kojem ova izjava važi za čak trećinu ispitanih studenata ekonomije. Da li je moguće da stigma transformacije i privatizacije i dalje stvara ključni utisak o radu društva koje se smatra pokretačem razvoja u razvijenim zemljama? Ili je to problem složenije prirode i posledica specifičnog kulturnog nasleđa? O ovim pitanjima razgovaraće predsednik Udruženja Glas poduzetnika Hrvoje Bujas, predsjednik Hrvatske udruženje poslodavaca Mihael Furjan i prof. Dr Stjepan Orešković (M + Group) u panelu "Preduzetnik: Državni prijatelj broj jedan" koji kreira zamenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović.

Oni koji uživaju čitajući dobru knjigu ne smeju zaobići panel „Čitaj me nežno“. Spisateljica i univerzitetska profesorka Julijana Matanović i hrvatski akademik, književnik i prevodilac Pavao Pavličić, najbolje razumeju ulogu književnosti u suvremenom društvu. Govoriće o izazovima s kojima su današnji pisci suočeni kao i o ulozi dobrog PR-a u uspehu književnog dela. Tribinu će izraditi Dražen Ilinčić, pisac i novinar HRT-a.

Ovogodišnji #Weekend14 prilagođen je novim okolnostima. Uz osiguranu kotizaciju, uslov za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su vakcinisane protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Evropske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa te osobe koje su preležale bolest COVID-19 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa.

Antigenski, tzv. brzi test, biće moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare fabrike duvana.

Komentari (0)

Loading