KO JE BIO NOVICA ZDRAVKOVIĆ! Za Tomu je napisao ovaj njegov veliki hit, objavio je nekoliko albuma, a čak bio i učesnik rijalitija!
Printscreen

Novica Zdravković, brat poznatog pevača Tome Zdravkovića, preminuo je u KBC Zvezdara u 74. godini.

Novica Zdravković je bio srpski pop-folk pevač koji je rođen u Leskovcu 1947. godine. Bio je najmlađe od petoro dece u porodici Zdravković. Živeo je u Beogradu, a iako se i sam bavio muzikom, u javnosti je bio poznatiji kao brat legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Kako je tvrdio, on je za njega napisao veliki hit „Umoran sam od života“.

Bio je u braku sa suprugom Jelenom sa kojom ima dvoje dece, ćerku Katarinu i sina Dušana. Nije bio u kontaktu sa Tominom suprugom Gordanom i sinom Sašom, a kao učesnik farme je izjavio da sa ženom nije spavao 10 godina.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Objavio je nekoliko albuma, a 21. decembra 2005. godine na Beogradskom sajmu je održao najveći koncert u svojoj karijeri.

Pomagao je jednom studentu režije da snimi film o Tomi Zdravkoviću u kome su se pojavili i njegovi prijatelji: Dragan Nikolić, Bora Todorović, Ružica Sokić, Šaban Šaulić, i drugi.

Bio je učesnik rijaliti šou programa „Farma 6“ gde je mnoge iznenadio neprimerenim izjavama i ponašanjem. Sa rakom prostate se borio dugi niz godina.

Komentari (0)

Loading