OČUVANJE SRPSKE TRADICIJE: Vračarsko Udruženje Šiljkan proslavilo četiri godine postojanja (FOTO)
Foto: privatna arhiva

Cilj Udruženja je da okupe kulturna umetnička društva, koreografe, igrače, muzičare,samostalne zanatlije ( grnčare,opančare,slikare,vajare...), etno pevače, horove i druge kako bi očuvali amatersku, kulturno-obrazovnu i vaspitnu delatnost, kao i srpsku tradiciju i kulturu. Njihovo postojanje i rad prepoznao je i blaženopočivši Patrijarh Srpski gospodin Irinej koji im je dao blagoslov za duhovnu-kulturnu misiju Udruženja.

Za četiri godine postojanja organizovali su preko 30 humanitarnih folklornih koncerata. Organizatori su i Beogradske smotre folklora “Beograde širi svoje grane i prihvati nas veterane”. Pri Udruženju postoji i radi folklorni ansambl “Šiljkan” koji za kratko vreme postaje član svetske folklorne asocijacije CIOFF kao i član Saveza folklornih ansambala Srbije.

OČUVANJE SRPSKE TRADICIJE: Vračarsko Udruženje Šiljkan proslavilo četiri godine postojanja (FOTO)

Foto: privatna arhiva

 

 

Danas, na njihov dan oni su svoju saradnju sa Centrom za obrazovanje i kulturu “Božidarac”,sa kojima imaju saradnju od prvog dana svog osnivanja, još čvršće potvrdili uručivanjem Bratimljenskog zaveta. Ceromonija uručivanja Zaveta upriličena je u svečanoj sali Gradske Opstine Vračar na čijoj teritoriji je sediste kako Šiljkana tako i Božidarca. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marina

12.05.2021 22:19

Imala sam prilike sa predsednik Siljkana da razgovaram licno,sjajan mladic i predivna dusa!