GENERACIJE SU ODRASTALE UZ NJU: 22 glumca iz čuvene serije "Srećni ljudi" više nije sa nama
Foto: Youtube/Printscreen

Serija "Srećni ljudi" jedna je od najpopularnijih na Balkanu, međutim, ista krije zaista neverovatnu sudbinu 22 glumaca koji su bili deo velike glumačke ekipe.

Svojevremeno, serija "Srećni ljudi" bila je apsolutni hit, te predstavlja jednu od najgledanijih na ovim prostorima. Tokom snimanja, u kadrovima pomente serije pojavilo se negde oko 140 glumaca, a veliki je broj onih koji više nisu sa nama, zbog čega je počelo da se šuška o navodnom prokletstvu ove serije.

 

 

Premijerno prikazivanje održano je 1993. godine, a od tada pa sve do danas na "nebesku scenu" otišlo je dvadeset dvoje glumaca. Prvi koji nas je napustio bio je Predrag Milinković, sada već davne 1998. godine.

Predrag koji je bio poznat po tumačenju sporednih uloga u seriji je igrao dve uloge, poštara Jovana i batlera Sofronija, koji je služio u kući Ozrena Soldatovića.

 

 

Nakon njega, dve godine kasnije, preminuo je Nikola Milić, glumac koga gledaoci pamte po ulozi Đure Nedeljkovića "Sultana", odnosno šefa jezičkog odeljenja u kome su radili i Tanja Bošković, Radmila Živković, Ljiljana Dragutinović i Jelica Sretenović.

 

Radmila Savićević, koja tumači lik čuvene Ristane Golubović preminula je godinu dana kasnije 2001. godine, u 75. godini života. Mihajlo Bata Paskaljević, koji je igrao ulogu Veselina Veličkovića Veska, odnosno vlasnika kuće čiju je sobu iznajmljivala Đina Golubović, preminuo je 2004. godine. Nakon toga, Danilo Lazović, koji je u seriju imao jednu od zapeženijih uloga, popularni Šćepan Šćekić, napustio nas je 2006. godine, a dve godine kasnije Živojin Žika Milenković, odnosno Tiosav Marjanović Garac, otac Lole Golubović takođe je preminuo.

 

 

 

Smrt Milenka Zablaćanskog Srbiju je zavila u crno!

Jedan od omiljenih glumaca iz pomenute postave, Milenko Zablaćanski preminuo je 2008. godine, a njegovu smrt domaća javnost je izuzetno teško prihvatila, te je nedeljama tugovala zbog preranog odlaska čuvenog glumca. Tri godine kasnije, "nebeskom carstvu" pridružili su se i Petar Kralj i Olivera Marković. 2013. godine preminula je čuvena Ružica Sokić, koja je tumačila Veliborku Prodanović, koja je živela na ranću prokletih.

 

Ilija Pandurović, koga je tumačio Dušan Poček preminuo je 2014. iste godine kao i čuveni Nikola Simić, koji je igrao komšiju Mihajla Ostojića. Vlastimir Đuza Stojiljković nakon mukotrpne i teške bolesti preminuo je 2015. godine, u seriji "Srećni ljudi" poznatiji kao Marinko Bidžić ili Konte Mario Marko del Tintoreto, kao i njegov kolega Selimir Tošić.

 

Sledeće godine, scenu je napustio Dušan Golumbovski, koji je igrao lik Ozrena Soldatovića, a iste godine Srbiju je izgubila i legendarnog Velimira Batu Živojinovića. Bata je "Srećnim ljudima" dao poseban pečat tumačeći lika Aranđela Golubovića.

 

 

2018. godine preminuo je Božidar Stošić, koji je gledaocima približio lik vlasnika kladionice Srećka Šljivića. Godina 2019. za postavu serije "Srećni ljudi" jedna je od najgorih. Naime, te godine javnost se oprostila od čak tri glumca koji su ostavili svoj pečak u pomenutoj seriji. U pitanju su Zoran Rakić, Mihajlo Miša Janketić i Marko Nikolić.

Glavni junak priče koga je tumačio Desimir Stanojević preminuo je 2020.

 

 

Jedna od glavnih uloga, Vukašina Golubovića, bila je poverena Desimiru, koji je preminuo u godini za nama u 69. godini života. Ova godina takođe je počela loše za glumce pomenute serije, obzirom na to da nas je napustila Slavica Radulović, koja je tumačila lik konobarice u klubu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nina

12.05.2021 22:57

Zaboravili ste i na čuvenog Ivana Bekjareva