PREMINUO POZNATI GLUMAC Kolege i rodbina se opraštaju od njega
EPA

Manuel Ojeda, legendarni glumac umro je u 81. godini. Kolege i rodbina se opraštaju od njega, a svi će pamtiti njegove uloge.

Meksičko nacionalno udruženje glumaca objavilo je u četvrtak Ojedinu smrt. Međutim, uzrok smrti nije odmah otkriven.

- Nacionalno udruženje glumaca duboko žali zbog smrti našeg partnera Manuela Salvadora Ojede 'Manuela Ojede', člana našeg sindikata - napisala je ANDA na Tviteru.

PREMINUO POZNATI GLUMAC Kolege i rodbina se opraštaju od njega

Foto: Foto: Youtube/printscreen

 

Rođen je u Donjoj Kaliforniji, Ojeda je bio jedan od najaktivnijih glumaca na meksičkoj televiziji i bioskopu.

Glumio je zlikovca pukovnika Zoloa u američkom filmu Romancing the Stone iz 1984. Film je režirao Robert Zemeckis, a glumili su i Majkl Daglas, Ketlin Tarner, Deni DeVito i Alfonso Arau.

Ojeda se tokom svoje karijere pojavio u preko 200 meksičkih filmova i telenovela.

Među njegovim najpoznatijim ulogama su nastupi u Un Mekicano Mas, La Lei de Herodes, Las Pokuianchis i Canoa. Osvojio je nagradu Ariel za najboljeg glumca nakon što je glumio u filmu Everione's Hell So Feared.

PREMINUO POZNATI GLUMAC Kolege i rodbina se opraštaju od njega

Foto: Foto: Youtube/printscreen

 

- Ministarstvo kulture oplakuje smrt Manuela Odede, poznatog pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca, koji će među mnogim projektima ostati upamćen po „Pedru Paramu, čoveku sa polumesecom - tvitovalo je meksičko Ministarstvo kulture na Tviteru.

Drugi obožavalac je oplakivao Ojedinu smrt, rekavši: „Stub meksičke kinematografije, Manuel Ojeda umire u 81. godini, učestvovao je u ključnim filmovima kao što su Canoa, El Apando, Las Pokuianchis.

"U tematskim #LGBT filmovima kao što su Matinee i Appearances varaju; radio je na nekim holivudskim trakama. U sapunicama je takođe ostavio trag. D.E.P."

Glumac Pablo Valentin je podelio: „Dobar način, Manuel! Moj Manuel pratilac pozorišta, televizije i dugih razgovora. Hvala ti, Manuele, što si podelio svoja iskustva, svoju mudrost i poniznost.

PREMINUO POZNATI GLUMAC Kolege i rodbina se opraštaju od njega

Foto: Foto: Youtube/printscreen

 

Manuel Ojeda je snimao telenovelu Corazon Guerrero, priču u kojoj je imao glavnu ulogu. U melodrami je delio scene sa zvezdama Alehandra Espinoza, Gonzalo Garsija Vivanko, Altair Harabo i Rodrigo Guirao.

Studirao je glumu na Institutu lepih umetnosti. Na televiziji je debitovala sa telenovelom Deda Mraz, iz 1978. Učestvovao je i u drugim uspešnim melodramama kao što su Pravo na rođenje, Tuđa ljubav, Čistokrvni i Let orla.

SNIMA SE FILM O KSENIJI PAJČIN Glumci će tumačiti Kapisodu, ali i Minimaksa i Cecu

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading