Ona je supruga kralja droge: Bahata kraljica kartela trošila milione a ovako je pomagala najopasnijem narko-bosu

Jelena Vukelić Vesti 17.10.2023 12:05 1

Ema Koronel Ajspuro, supruga verovatno najvećeg narkobosa na svetu Hoakina Guzmana "El Čapa

Ona je supruga kralja droge: Bahata kraljica kartela trošila milione a ovako je pomagala najopasnijem narko-bosu

Profimedia

"El Čapo" osuđen je na doživotnu robiju i u zatvor je od februara 2021. godine nalazi u zatvoru.

Dok sedi iza rešetaka svi mediji se pitaju da li će Ema Koronel uništiti El Čapa i izvući se time što će policiji dati informacije o mužu ili će i ona biti na doživotnoj robiji.


U svetu je poznata kao diva Sinaloe, žena čuvenog narko bosa El Čapa, ali i po velikom poznavanju narko kartela koji je i sama vodila i po tome što može da uništi Hoakina Guzmana Loeru El Čapa. Mnogi je vide kao kraljicu narko sveta, a u ovom trenutku se nalazi u ćeliji zatvora Vilijam Trusdejl u Virdžiniji.

Ona i El Čapo imaju status ikona u Meksiku a do pre nekoliko meseci, planirala je da pokrene sopstvenu modnu liniju "El Čapo Guzman".
Poznata je po raskošnom oblačenju, skupocenoj odeći i nakitu, i stilu života koji je mnogima nezamisliv. Sve to je pribavila tako što je upoznala Guzmana kada je imala samo 17 godina, zaljubio se u nju i krunisao je titulom jedne od ključnih figura u vodjenju narko kartela Sinaloa.

Diva Sinaloe je navodno radila sa Guzmanovim sinovima u pripremi bekstva. Oni su kupili zemlju u blizini zatvora, nabavili oružje i oklopno vozilo i prokrijumčarili El čapu sat sa GPS-om kako bi mogao da se snađe u tunelu kroz koji je prošao vozeći se na specijalno dizajniranom motoru. Ipak to ga nije spasilo od toga da završi na doživotnoj robiji u zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem u Koloradu.

Učestvovala je u pomaganju El Čapu da pobegne iz zatvora 2015. godine i pomagala mu je u distribuciji kokaina. Lucero Gvadalupe Sančez Lopez, Guzmanova dugogodišnja ljubavnica svedočila je protiv njega. Dobila je 10 godina zatvora jer se nagodila sa tužilaštvom kom je otkrila detalje o mafijaškom svetu El Čapa, dok je baš na tom sudjenju sedela njegova prava žena Ema Koronel.

Ipak, američki sud osudio je na tri godine zatvora, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko-kartelu Sinaloa. Uhapšena je u februaru kada je priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.

Pre izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, 32-godišnja Aispuro molila je američkog okružnog sudiju Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

"Uz dužno poštovanje, obraćam Vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila i molim Vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite", rekla je, prenosi Rojters.

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge, te da je sarađivala nakon hapšenja u februaru 2021. godine.

Komentari (1)
Loading
JEL GOSPODJA IZ MONTENEGRA
17.01.2022 15:54

Mazda je princeza, nekog balkanskog poslovnog saradnika?