Petra danas živi svoj SAN, jedna je od NAJLEPŠIH žena na svetu: Pre 17 godina, verenik joj je POGINUO na njene oči, mučila se i učila da hoda

Vesti 06.12.2021 16:09 0

Jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena Petra Nemcova danas ima 41 godinu, a ova dama konačno može da kaže da živi životom o kakvom je oduvek sanjala, te da živi ljubavnu bajku na javi

Petra danas živi svoj SAN, jedna je od NAJLEPŠIH žena na svetu: Pre 17 godina, verenik joj je POGINUO na njene oči, mučila se i učila da hoda

Profimedia

 

Naime, slavna Čehinja uživa u ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Larečeom, ali i u majčinstvu - par je u februaru prošle godine dobio sina Bodija. Takođe, sreću je pronašla u humanitarnom radu, širenju pozivitne energije i egzotičnim putovanjima, a sve je ređe gost gala proslava i luksuznih dešavanja, kako je to nekad bio slučaj.

No, čini se da joj takav život, porodičan i daleko od svetla reflektora, i te kako prija, s obzirom da zrači dobrim raspoloženjem, te da izgleda odmorno, sveže i mlađe i bolje nego ikada! Ko bi rekao da je zagazila u petu deceniju!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova)

 

Ona često na Instagramu objavljuje dirljive fotografije na kojima je sa svojim sinčićem ili mužem, ili gde su svi na okupu, a vidno je da joj majčintsvo neopisivo usrećuje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova)

 

I premda je Petra trenutno nasmejana i proživljava blistave trenutke svog života, nekada je ova dama prolazila kroz veoma teška vremena i njenu sudbinu obeležila je velika tragedija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova)

 

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zasedio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi - osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne - manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

- Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca - ispričala je Petra.

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju "Happy Hearts" koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

- Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: "Pa, još uvek imam oči i uši!". Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe - ispričala je Nemcova 2019.

Komentari (0)
Loading