ROBERT DE NIRO ĆERKI DAO SRPSKO IME Holivudski glumac nazvao je ćerku po reci, a evo kako je došao na tu ideju!
EPA

Robert de Niro, jedan od najvećih holivudskih glumaca, ponosan je otac šetoro dece, a najstariju ćerku koju je usvojio dok je bio u srećnom braku sa bivšom suprugom Dijanom Abot, dao je srpsko ime Drina, a malo je poznato koja se priča krije iza njenog imena.

Naime, Drina je ime dobila po reci Drini, što je navedeno i u njenoj biografiji na sajtu, te se pretpostavlja se da je De Nirova ćerka dobila ime po čuvenom romanu "Na Drini ćuprija".

ROBERT DE NIRO ĆERKI DAO SRPSKO IME Holivudski glumac nazvao je ćerku po reci, a evo kako je došao na tu ideju!

EPA

 

De Niro je još 1967. godine kao auto-stoper posetio tadašnju Jugoslaviju, a na izlasku iz Niša zaustavio je seljaka iz Čokota, Radovana Đokića koji ga je srdačno ga ugostio u svojoj kući, u kojoj je glumac i prenoćio samo. Nakon godinu dana leta 1968. u Čokotu je ponovo došao Rober de Niro i kod domaćina je ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na pijacu i zajedno sa njim prodavao.

De Niro je u međuvremenu pročitao roman "Na Drini ćuprija", te ćerki dao ime Drena. Mediji pišu i da je često angažovao dadilje iz Srbije, a godinama je za njega u obezbeđenju radio čovek koji je takođe Srbin.

Ipak, ovaj slavni glumac nije jedini koji je svojoj ćerki dao srpsko ime.

Maleni Dimitri, sin Mile Kunis i Eštona Kučera, dobio je divno pravoslavno ime, puno simbolike. I nije jedina poznata beba koja je ponela ime pravoslavnog, slovenskog porekla i balkanskog porekla.

Šakira i Pike Kada je pevačica 2014. prvom sinu dala ime Milan, mnogi su se iznenadili, ali su i pohvalili njen izbor.

BONUS VIDEO:

UDALA SE U TAJNOSTI?! Pojavili se dokumenti koji dokazuju da je Britni bila u braku sa bivšim dečkom!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading