SIMPSONOVI VIŠE NEĆE BITI ISTI! PREMINUO ČOVEK KOJI JE BIO ZASLUŽAN ZA OVAJ CRTANI  Tuga u porodici slavnog komičara!
Foto: Youtube/Printscreen

Džeki Mejson, poznati američki komičar i glumac, preminuo je u 94. godini. Našoj, ali i svetskoj publici, ostaće upamćen po seriji "Simsponovi" u kojoj je pozajmljivao glas jednom od likova.

SIMPSONOVI VIŠE NEĆE BITI ISTI! PREMINUO ČOVEK KOJI JE BIO ZASLUŽAN ZA OVAJ CRTANI  Tuga u porodici slavnog komičara!

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Dobitnik je brojnih nagrada u karijeri, uključujući nagradu "Tony" i "Emy" za angažman u kultnim "Simpsonovima" u kojima je svoj glas dao ocu Krastija Klovna, koji je takođe Rabin. Hospitalizovan je pre dve nedelje, a preminuo je u subotu u bolnici "Mount Sinai" u Njujorku.

Komičari širom sveta odali su počast zvezdama na društvenim mrežama. "Zaista jedna od najsmešnijih emisija koje sam ikada video ... ikad", tvitovao je glumac Henri Vinkler. "Hvala ti Džeki i sada možeš da nasmeješ nebo.", pišu mediji.

Džeki Mejson je rođen kao Džejkob Maza u mestu Šeboigan, Viskosin, 9. juna 1928. Kada je imao pet godina, preselio se sa porodicom u Njujork. Njegov otac, deda, pradeda i pradeda bili su rabini, a nakon koledža je zaređen i počeo je da vodi skupštine u Severnoj Karolini i Pensilvaniji.

Kasnije je za Čikago Tribne rekao da su na njegove propovedi dolazili i oni koji nisu jevreji jer je pričao puno viceva. Mejson se okrenuo komediji nakon što mu je otac umro kasnih 1950-ih.

Poznat je po svom teškom njujorškom jevrejskom naglasku, a Mejsonov humor zasnovan je na brzoj pameti i ponekad politički nekorektnom humoru.

- Osamdeset posto oženjenih muškaraca vara u Americi. Ostali varaju u Evropi- jednom se našalio.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading