ISPITUJE SE USVAJANJE ANĐELININOG PRVOG SINA MEDOKSA! Svet bruji o krađi dečaka iz Kambodže!
EPA

Anđelina Džoli prvi put usvojila je dečaka po imenu Medoks (19), koji je bio siroče iz Kambodže kome je i zakonski postala majka 2002. godine.

Međutim, ubrzo su počela nagađanja o tome kako proces usvajanja nije završen po zakonu, a sada izlazi novi dokumentarac koji će otkriti da li je dečak ukraden od svoje prave porodice.

Naime, Film "Ukradena deca", čiji je autor Elizabet Džejkobs, devojka koja ima 21 godinu, a koja je i sama usvojena, baviće se malverzacijama žene koja je bila zadužena, kako za njeno, tako i za Medoksovo usvajanje, piše The Sun.

ISPITUJE SE USVAJANJE ANĐELININOG PRVOG SINA MEDOKSA! Svet bruji o krađi dečaka iz Kambodže!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Roditelji mlade režiserke su koristili usluge uhapšene agentice Lorin Galindo za koju autorka sumnja da je koristila dobro poznat metod po kom siromašne kambodžanske porodice neprestano saleću stranci, sve dok ne pristanu na usvajanje.

Ona će putovati u Kambodžu kasnije tokom godine i nada se da će dobiti odgovore o sopstvenom usvojenju, što bi moglo pomoći da se bolje razumeju stotine drugih u to vreme, uključujući usvajanje Medoksa. Džejkobs (21) je iz iste generacije kao Madoks (19), a okolnosti njenog usvajanja iz Kambodže ostaju mutne nakon što su i njeni roditelji koristili usluge agentice Galindo.

Dokumentarac pokriva i period od 1997. do 2001. godine tokom kog je oko polovina procesa usvajanja, a bilo ih je između 800 i 1.600, išla preko Lorin.

Kada je ona uhapšena, kažnjena je i njena rođena sestra koja je pomogala da falsifikuje imena, datume i mesto rođenja dece iz Kambodže koje su kasnije dom našle u američkim porodicama. Kada je skandal izbio, proveravan je i način na koji je Anđelinin sin Medoks usvojen i nisu pronađeni dokazi da on istinski nije bio siroče.

ISPITUJE SE USVAJANJE ANĐELININOG PRVOG SINA MEDOKSA! Svet bruji o krađi dečaka iz Kambodže!

EPA

 

Postavljana su pitanja o legitimitetu Maddokovog „siročeg statusa“ u vreme usvajanja 2002. godine, dok su radnici socijalne zaštite iz Kambodže verovali da ga je majka koja je pogođena siromaštvom prodala za 100 dolara.

Anđelina je Medoksa usvojila preko pomenute hapšene agentice koji se bavi posredovanjem između usvojitelja i socijalnih službi u Kambodži. Ona je, dve godine nakon što je proces usvanja završen, uhapšena zbog malverzacija i falsifikovanja dokumenata kako bi siročići iz Kambodže dobili američku vizu. I upravo na tom tragu ide dokumentarac.

Anđelina je tada izjavila kako je sama provela puno vremena proveravajući da li je Medoksova majka dete ostavila u sirotištu i da li želi da ima ikakav kontakt sa njim.

Anđelina i njen bivši muž dele starateljstvo nad šestoro dece, od kojih je troje usvojeno, Medoks iz Kamodže, Zara iz Etiopije i Paks iz Vijetnama, a ovo nije prvi put da se dovodi u sumnju način na koji su deca usvojena.

ISPITUJE SE USVAJANJE ANĐELININOG PRVOG SINA MEDOKSA! Svet bruji o krađi dečaka iz Kambodže!

EPA

 

Tako je 2017. jedan humanitarni radnik iz Kambodže tvrdio da je dokumentacija korišćenja za usvajanje njenog najstarijeg sina puna lažnih informacija. Navodno, jedan čovek je upisao sebe kao oca malog dečaka kako bi se proces usvajanja ubrzao, a Medoks je navodno zaista siroče.

Sve najnovije vesti i dešavanja iz svetskog šou biza, čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

18.07.2021 13:26

Šta mu fali, Medoks može da upozna roditelje, ali verujem da nikada ne bi se vratio kod roditelja, jer ovde uživa!!!!.