Džordž Kluni otvara školu filma, razlog će vas oduševiti, a otkriveno i koja poznata glumica će odlučivati o svemu!
EPA

Glumac Džordž Kluni, u saradnji sa Kerijem Vašingtonom i Donom Čidlom, otvara školu za filmski rad.

Udruženi glumci ovim projektom imaju nameru da mlade ljude uče radu na filmu, a time i u filmsku industriju Holivuda uvedu raznovrsnost. Takođe žele da tinejdžerima otvore vrata za dobro plaćene poslove za koje ne postoji formalni put.

Naš cilj je da bolje reflektujemo raznolikost naše države. To znači stvaranje srednjoškolskih programa gde će mladi ljudi učiti da upravljaju kamerom, da se bave montažom i koriste vizuelne efekte i zvuk, kao i sve druge karijerne prilike koje ta industrija nudi - saopštio je Kluni.

Džordž Kluni otvara školu filma, razlog će vas oduševiti, a otkriveno i koja poznata glumica će odlučivati o svemu!

EPA

 

Ova škola trebalo bi da počne sa radom naredne godine, a nosi naziv Royal School of Film and Television Production i biće smeštena u latinoameričkoj četvrti Vestlejk.

U upravnom odboru će pored pomenutih glumaca sedeti i Eva Longorija i Mindi Kaling, kao i tri producenta koji će pokriti 20 posto prvog troška, koji iznosi 7 miliona dolara.

Holivud pokušava da uvrsti što više pripadnika manjina, posebno od skandala koji je nastao 2016. godine, kada je pokrenuta inicijativa #OscarSoWhite odnosno Oskar je tako beo. Ova inicijativa dobila je dodatni zalet prošle godine nakon što je pokret Black Lives Matter podstakao veliku polemiku o rasizmu u Američkim institucijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading