OVE HOLIVUDSKE FACE PROMENILE SU RELIGIJU Sad su pravoslavci i krste se sa tri prsta
Foto: Alo/printscreen

Neke od najpoznatijih holivudskih zvezda su pravoslavne veroispovesti. Dok su Jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera.

Tom Henks važi za slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je naterala da pređe u pravoslavnu veru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja, poreklom iz Albanije.

- Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca – rekao je Tom.

Naomi Kembel, najpoznatiji supermodel na svetu, rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. Nju je, takođe, ljubav navela da promeni veru. Dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Glumac Kristijan Bejl je, prema nekim izvorima, pre više od 10 godina postao pravoslavac, pošto se oženio manekenku srpskog porekla Sandru Blažić. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi, a čak je čvrsto rešio da mu i deca znaju srpski jezik.

Američka glumica Dženifer Eniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Enistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit, a Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Malo je poznato da je engleski pevač DejKim Gan, član jednog od najpopularnijih bendova na svetu "Dipeš mod", još 1999. godine prešao u pravoslavlje, kada se oženio sa Dženifer, poreklom Grkinjom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Stamos (@johnstamos)

Rijaliti zvezda i jedna od najpopularnijih medijskih ličnosti na svetu, Kim Kardašijan, rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Američki glumac Džon Stamos grčkog je porekla, a svoju religiju nasledio je sa očeve strane koji je druga generacija doseljenika iz Grčke.

Mila Jovović, poznata holivudska glumica rođena je u Kijevu. U mladosti se preselila u Sjedinjene Američke Države, ali se ponosi svojim poreklom i odlično govori ruski.

- Ja sam rođena kao pravoslavna Ruskinja, ali idem u svaku crkvu gde osećam prisustvo ljubavi i duha – rekla je glumica o svojoj veri.

Komentari (0)

Loading