PET GODINA BEZ PROFESORA SNEJPA Alan Rikman - "zlikovac" koga su fanovi obožavali
Hari Poter printskrin

U avgustu 2015. godine Alan Rikman doživeo je slabiji šlog, nakon čega mu je dijagnostikovan rak pankreasa. Legenda britanskog pozorišta i filma poverila je ovu tajnu samo najbližim prijateljima, zbog čega je planeta s nevericom 15. januara 2016. godine dočekala vest da je slavni Englez preminuo.

Iako je pretežno igrao negativce - Severusa Snejpa u serijalu o Hariju Poteru, sudiju Turpina u "Sviniju Todu", zamalo preljubnika Harija u "U stvari ljubav", šerifa od Notingema u "Robinu Hudu: Princu lopova", Hansa Grubera u "Umri muški"..., Alan Rikman važio je za jednog od najharizmatičnijih i najdražih lica u svetu filma. A i svi oni koji su pratili serijal o Hariju Poteru sećaju se da je čuveni profesor Snejp na kraju ispao jedan od najvećih pozitivaca.

Hari Poter printskrin

 

 

Jedan od razloga za to su simpatične anegdote o njemu koje su obožavaoci iz svih krajeva planete s vremena na vreme delili s javnošću, a ovo su samo neke od njih.

Kristina Klajn-Biset, novinarka iz Edinburga, ispričala je za BBC da je više puta intervjuisala Rikmana, a jednom prilikom je od njega dobila poklon!

- Imala sam ogromno zadovoljstvo da intervjuišem Alana nekoliko puta. Kad sam jednom prilikom prosula crno vino po haljini tokom intervjua, on me uzeo pod ruku, prešli smo zajedno ulicu i u jednoj prelepoj radnji mi je kupio novu haljinu - podelila je ona.

Hari Poter printskrin

 

 

Snejp za klince

Brenan Karli iz lista GQ otkrio je nakon Rikmanove smrti na društvenoj mreži Tviter kako je izgledao njegov susret sa slavnim glumcem. Naime, kada je imao samo 13 godina, Karli je uživao u jednoj Rikmanovoj predstavi i nakon nje dobio priliku da popriča s ovom legendom Holivuda.

- Kad sam imao 13 godina, upoznao sam Alana Rikmana u Londonu posle predstave "Meri Popins" i on je počeo da mi se obraća kao Snejp. Kako otmen potez!

Komentari (0)

Loading