DOBITNICI OSKARA STIŽU NA FEST Zemlja nomada u programu, ali i film glumice koje SRBI obožavaju, a i ona voli Beograd!
Promo Fest

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – Fest, koji će se održati od 7. do 16. maja, premijerno u Srbiji biće prikazano pet ovogodišnjih dobitnika najprestižnije nagrade u svetu filma – Oskar.

Publika Festa moći će da pogleda filmove "Zemlja nomada" rediteljke Chloé Zhao, koji je nagrađen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frances McDormand), "Otac” Floriana Zellera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Anthony Hopkins) i adaptirani scenario (Florian Zeller i Christopher Hampton), "Žena koja obećava" čija je rediteljka i scenaristkinja Emerald Fennell dobila Oskara za najbolji originalni scenario, "Zvuk metala" sa nagradama za najbolju montažu i zvuk, kao i film "Minari" Lee Isaaca Chunga, koji je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Youn Yuh-jung).

DOBITNICI OSKARA STIŽU NA FEST Zemlja nomada u programu, ali i film glumice koje SRBI obožavaju, a i ona voli Beograd!

Promo Fest

 

 

U užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja našao se film "Čovek koji je prodao svoju kožu" koji je režirala tuniska autorka Kaouther Ben Hania, a biće prikazan u Glavnom takmičarskom programu 49. Festa.

U ostvarenju s Balkana jednu od glavnih uloga igra Monika Beluči. Priča prati glavnog junaka ima Sama Alija, mladog, osećajnog i impulsivnog Sirijca, koji je napustio svoju zemlju i prebegao u Liban da bi izbegao rat. Da bi mogao da otputuje u Evropu i živi sa ljubavlju svog života, prihvata da mu savremeni umetnik tetovira leđa. Pretvarajući sopstveno telo u prestižno umetničko delo, Sam će shvatiti da njegova odluka može značiti sve samo ne slobodu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading