Reditelj “Južnog vetra” Miloš Avramović odgovorio na prozivke kolega i otkrio detalje nastavka popularne serije
Foto:Promo

U razgovoru za "Alo!", Avramović je otkrio detalje nastavka serije i filma, ali se osvrnuo i na prozivke kolega, kao i jednog dela javnosti.

* Rekli ste da će se sada radnja preseliti na Kosovo, koje je za svetske narko-kartele važna strateška tačka u transportu droge u Evropi. Da li će priča u nastavku serije ići u tom pravcu?

- Ne mogu da otkrijem zaplet i radnju, a da ne pokvarim doživljaj publici. Mi ćemo sigurno obogatiti glumačku podelu u nastavku, ali ne samo glumcima sa Kosova i Metohije, već iz celog regiona.

* Koga planirate da angažujete u seriji? Jelisaveta Orašanin se sama ponudila za ulogu, a Biković je pozvao Novaka Đokovića da se pridruži ekipi...

- Jelisaveta je super glumica, Novak isto ima iskustva, ali mislim da to trenutno nije realno. Naravno da imam ideje i želje, tu su i neke svetske zvezde, ali ponavljam, mislim da je još rano za to.

Glogovac me je bodrio kada sam hteo da odustanem

* Nedavno se navršila godina od smrti Nebojše Glogovca, koji je poslednju ulogu imao u vašem filmu. Koliko smo izgubili njegovim preranim odlaskom?

- Izgubili smo divnu osobu i fantastičnog glumca. Nebojša je ostvario uloge za pamćenje, ali je imao još mnogo toga da kaže i pokaže. Bio mi je velika podrška na snimanju. Nije tražio poseban tretman, nije se laktao za veći prostor u scenama kao neki glumci, interesovalo ga je samo da snimimo dobar film. Kada bih posustao ili imao trenutak slabosti, bio je tu da me razdrma i usmeri.

* Vaš kolega Stevan Filipović je „Južni vetar“ okarakterisao kao „reklamu za škaljarski klan“... Kako ste reagovali na njegovu prozivku? 

- Otvoren sam za kritiku, ali infantilni i nebulozni tvitovi te osobe ne zaslužuju civilizovan odgovor. Želeo bih samo da se dotaknem fenomena i pojave sličnih likova, u čijim glavama i dalje živi komunizam. Neko mora da im objasni da se SFRJ raspala i da film više nije obrazovni program pod kontrolom države. Sada postoje tržište i obrisi oštre konkurencije, koja se razvija. To je oblik kvaziintelektualnog fašizma, umišljeni mali diktatori koji publiku doživljavaju kao retardiranu masu, koja nije u stanju da misli svojom glavom, pa bi oni da to rade umesto njih.

* Koliko su osnovane kritike da film pogubno utiče na klince?

- Za klince pogubno može da bude samo vaspitanje koje nose iz kuće. Možda je najlakše prebaciti odgovornost na neku seriju ili film, ali to je infantilno. Ako roditelji naprave velike greške i propuste u vaspitanju dece, onda će ta deca možda i krenuti stranputicom, ali „Južni vetar“ sigurno neće biti razlog. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Veselin

12.05.2021 15:18

Veoma loše uradjena serija, pa i film, nepovoljno utiče na mlade ljude. Gluma na niskom nivou, služi za promociju i reklamiranje pojedinaca. Nije mi jasno odakle para za snimanje ovako promašenih serija.