OVO JE NAJGLEDANIJA SRPSKA SERIJA U POSLEDNJIH 20 GODINA: Nećete verovati na kom mestu su "Srećni ljudi" i "Bolji život!
Foto: Youtube/Printscreen

U periodu otkako je u Srbiji 1. avgusta 2002. godine uvedeno merenje gledanosti, pa do danas, najgledanija domaća serija je, prema podacima RTS-a, "Selo gori, a baba se češlja".

Tokom devedesetih godina prošlog veka “Bolji život” je bio sinonim za najgledaniju domaću seriju. Mada ne postoji zvaničan podatak koji bi to potvrdio, ovu titulu je poneo jer je bio poslednji jugoslovenski TV naslov. Samim tim, pretpostavlja se i najgledaniji, piše portal "Film i TV".

Na krilima “Boljeg života” svaka naredna serija Siniše Pavića važila je za najgledaniju. Međutim, sa dolaskom “piplmetra” pokazalo se da je Pavić dobio žestoku konkurenciju.

Televizijskih projekata u poslednje dve decenije bilo je mnogo. Ipak, u moru TV naslova izdvojili su se oni koji su bili najuspešniji.

Kako prenosi pomenuti portal, prema zvaničnim podacima RTS-a, “Selo gori, a baba se češlja” je apsolutni rekorder od kada se u Srbiji meri gledanost. Serija autora, reditelja, scenariste i glavnog glumca Radoša Bajića drži ubedljivo prvo, drugo, ali i peto, šesto, deveto i 13. mesto na listi najgledanijih serija. Odnosno, sve sezone serije “Selo gori, a baba se češlja” našle su se u samom vrhu najgledanijeg domaćeg serijskog programa.

Treća pozicija pripala je prvoj sezoni serije “Moj rođak sa sela”, čijih je 13 epizoda u proseku pratilo 2.811.000 gledalaca.

“Ranjeni orao” Zdravka Šotre našao se na četvrtom mestu, sa prosečnih 2.830.000 gledalaca po epizodI.

“Bela lađa” se takođe visoko kotira na listi gledanosti, gde je zauzela osmo, 10, 14, 15. i 16. mesto. Treća sezona serije Siniše Pavića, od 14 epizoda, bila je najgledanija i završila je na osmom mestu. 

Među 20 najgledanijih našla se i serija Dragana Bjelogrlića “Na putu za Montevideo!”

Nepisano je pravilo da su reprize serija Siniše Pavića tokom emitovanja u samom vrhu gledanosti. Uprkos brojnim reprizama, serija “Bolji život” nije uspela da se upiše u TOP 20 najgledanijih. Ali zato jesu “Srećni ljudi”. Repriza ove porodične serije, koja je emitovana 2003. na tadašnjem Trećem kanalu, zauzela je 18. mesto.

Drugu telenovelu Zdravka Šotre “Greh njene majke” pratilo je u proseku 2.465.000 gledalaca, ova serija je završila na 11. mestu.

Serija “Stižu dolari” zauzala je 12. i 19. mesto!

Uprkos zlatnom dobu koje domaće serije žive poslednjih godina, samo su “Koreni” uspeli da se upišu među 20 najgledanijih. Ekranizaciju romana Dobrice Ćosića pratilo je u proseku 1.866.000 ljudi

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading