Dokumenti garancije za Miloševića iz serije "Porodica" su stvarni (FOTO)
Promo

U četvroj epizodi serije "Porodica", jedna od najupečatljivijih scena je pregovaranje Miloševića i Čedomira Jovanovića oko garancija da bivši predsednik Srbije i Jugoslavije neće biti izručen međunarodnom tribunalu. U toj sceni, nakon što u prvom mahu Milošević odbije dokument garancije koji je pred njim, napravljen je dogovor da se naprave dva aneksa overena pečatom Vlade. U sledećem kadru, Jovanović traži pisaću mašinu i započinje da sastavlja anekse po diktiranju advokata Tome File.

Dokumenti garancije za Miloševića iz serije

Promo

 

 

Ti dokumenti su zapravo stvarni i na njima su potpisi Vojislava Koštunice, Zorana Đinđića, Milana Milutinovića i Čedomira Jovanovića, a osim garancija da neće biti izručen Tribunalu, na njima je i obećanje da Miloševićevu porodicu niko neće krivično goniti, niti će mu dirati imovinu.

Miloševićev advokat Toma Fila bio je svedok trenutka kada su ovi spisi nastali i prvi ih je držao u rukama. Bilo je to u noći Slobinog hapšenja, 31. marta 2001.

Međutim, nepuna tri meseca kasnije, na Vidovdan, on je isporučen Haškom tribunalu, bez obzira na pismene garancije da se to neće desiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading