Posle serije "Porodica", isplivala tajna stara dve decenije!
Promo

Serija „Porodica“ izazvala je veliku pažnju javnosti o događajima koji su ostavili veliki pečat u politici pre dve decenije kada je uhapšen tadašnji predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević. Njegova porodica koju su činili sin Marko, ćerka Marija i supruga Mira Marković bila je na meti žestokih napada zbog politike koju su propagirali.

Sinoć je emitovana prva epizoda ove mini serije, a korisnicima društvenih mreža i kritičarima je promakao bitan detalj. Gde je u seriji Marko? Pitate se. Miloševićev sin, kojeg je Slobodan svojevremeno kovao u zvezde i njegovo bogatstvo pravdao rečima da je Marko bio vredan i nosio gajbice se u prvoj epizodi nigde nije pojavio, a to gotovo niko nije primetio, osim Bore Đorđevića.

Naime, frontmen grupe Riblja Čorba, koji je bio veliki protivnik Miloševićevog režima je u razgovoru za portal 24sedam skrenuo pažnju na jednu veoma neobičnu opasku koju do sada niko nije primetio. Bora Đorđević nam je priznao da nije gledao ovu seriju, ali da je upućen u ono što je emitovano.

– Nisam gledao, javili su mi da je gledanost bila neverovatna i da nigde nema sina Marka. Stvarno, gde je Marko? – kratko je poručio za Bora Đorđević za 24sedam.

U to vreme bilo je mnogo protivnika Miloševićevom režimu, a onaj koji je o tome javno govorio jeste Bora Đorđević, koji je napisao brojne pesme u prilog tome, a numeru „Baba Jula“ posvetio je Miri Marković, Slobodanovoj velikoj ljubavi, koju krivi za haos i rasulo društva. Zbog ove numere Bora je, kako kaže, rizkovao svoj život, a prema njegovim rečima Milošević je unajmio čoveka da ga likvidira, te pomenutu numeru frontmen grupe Bora Čorba danas ne peva na svojim koncertima.

Dok po zemlji svašta rade
Na TV-u limunade
„Bolji Život“, „Srećni Ljudi“,
Zato i ti srećan budi
Kupim novine, sveže izdanje
Kad ono opet isto sr*nje
Napadi ne jenjavaju
Jedni druge sk*njavaju
Ali ko to tamo peva:
„Leva, leva, leva, leva!“
Do haosa i rasula
Sve nas vodi Baba Jula
Ko to tamo k*rcu svira
U toku je bal vampira
Predvodi ih sasvim trula
Cvetokosa Baba Jula
Još uvek se narod seća
Ustaše iz Kuće Cveća
Ali on je čista nula
Najjača je Baba Jula
Išao sam do Dedinja
Tamo ima mnogo svinja
Crveno se celo krdo
Na Julino seli brdo – glase reči pesme koju je Bora Đorđević posvetio Miri Marković.

– Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu „Baba Jula“, koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne. On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije. Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz „crvenih beretki“ mi je u kafani rekao: „Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan“ – rekao je Bora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading