UBIO SE POZNATI RUSKI PEVAČ Skočio sa zgrade nakon što je odbio da ide u rat
Foto: Pixbay

Svetski mediji javljaju da je ruski reper Ivan Vitalijevič Petunjin izvršio samoubistvo 30. septembra. Imao je 27 godina, prenosi ruski servis Slobodne Evrope, između ostalih.

Ovaj reper je bio poznat pod umetničkim imenom Voki (Walkie) nije želeo da učestvuje u ratu i ubija ljude i zato je rešio da sebi oduzme život skokom sa zgrade iz stana u kom je živeo. Kako se navodi, njegovo telo nađeno u blizini ulice Kongresaja, u gradu Krasnodaru koji se nalazi na jugu Rusije.

On je ostavio video poruku u kojoj je rekao da nije spreman da ide u rat i ubija ljude, preneo je The Sun.

U videu koji je snimio pre samoubistva, Ivan je govorio da je kobnu odluku doneo zbog objave delimične mobilizacije u Rusiji, da se protivi ratu i da neće "da nosi na duši nekog nevinog čoveka", a potom saopštio i da će umesto tuđeg, oduzeti sopstveni život., preneo je i Daily Mail.

On je bio pacifista i nije želeo da uzme oružje. Pevač je rekao da ima odlaganje od vojnog roka iz zdravstvenih razloga, ali nije verovao da će vojska uzeti u obzir odlaganje i smatrao je da će delimična mobilizacija uskoro prerasti u punu. Inače, on je odslužio vojni rok, ali se i lečio od mentalnih bolesti.

Pre smrti, reper je svojoj devojci poslao i SMS poruku u kojoj ju je pozvao da čuva uspomenu na njega i zapamti da je uvek živeo čiste savesti.

MORALA HITNO DA POSETI LEKARA Otkriveno sa kojim zdravstvenim problemom se suočava Seka Aleksić nakon gubitka kilograma

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading