TRAGIČNA POZADINA LUKASOVE PESME LEDI KRV: Krijem suzu kad je pevam!
Nikola Todorović/Alo!

Aca Lukas je u svojoj autobiografskoj knjizi objasnio kako je nastala ova tužna pesma i kakva je tragedija inspirasala tekstopisca da je napiše.

Pročitajte još: Slomili su mi TRI PRŠLJENA na porođaju": Mesecima se OPORAVLJALA u bolovima, srpska GLUMICA više ne želi da rađa

Nikola Todorović/Alo!

 

Pesma “Lešće” je posvećena mom prijatelju koji je umro od posledica drogiranja i ona je poziv svima da kažu ne drogama. Pesma je nastala 1985. godine i svi iz moje generacije su je znali na Karaburmi i pre nego sam je snimio. Morao sam da snimim i otpevam tu pesmu, jer je neraskividi deo mog života - ispričao je Aca te nastavio:

Iako u mom oku ponekad, dok je pevam, drugi ne primete suzu, moja duša plače. Pesma je inspirisana pričom o devojci sa Karaburbe koja svakodnevno odlazi na groblje “Lešće” i nosi cveće na grob svog umrlog momka. On je umro od posledica drogiranja. Svaki put pre nego otpevam, volim da publici objasnim kome sam je ja posvetio - svom pokojnom prijatelju koji je takođe umro od posledica drogiranja. Nikad nisam hteo da snimim spot za tu spesmu, jer sam znao da bi to bio moj poslednji snimak.

 

Nikola Todorović/Alo!

 

MOLIM LJUDE DA SMANJE SVETLA U KLUBOVIMA, DA MI SE NE VIDI CELULIT! Višnja Petrović ogolila dušu, pa priznala ovo

 

Komentari (0)

Loading