61. Dragačevski sabor trubača: Montira se bina, pripreme za Guču pri kraju
SKYMUSIC

Do početka 61. Dragačevskog sabora trubača u Guči ostalo je dva dana, a slike sa terena potvrđuju da su pripreme za predstojeći festival u toku. Bina na glavnoj pozornici na Stadionu uveliko se montira, budući da su za dane vikenda predviđeni nastupi najtalentovanijih muzičara, majstora trube, kao i na desetine trubačkih orkestara. Na oduševljenje mnogih, potvrđen je i dolazak nekih od najvećih imena domaće narodne muzike.

Podizanje saborske zastave u petak u društvu izvođača, medija i domaćina, zvanično će označiti početak Sabora, a prvi nastup rezervisan je za Danicu Crnogorčević, jednu od najpopularnijih vokalnih solistkinja i interpretatorki duhovne i etno muzike. Isto veče, pred publiku će izaći majstori trube i miljenici publike, Dejan Jevđić sa svojim trubačkim orkestrom i Dejan Petrović Big Band. Nastup ovogodišnjih trubačkih orkestara finalista očekuje se prvog saborskog dana, pola sata nakon ponoći.

61. Dragačevski sabor trubača: Montira se bina, pripreme za Guču pri kraju

SKYMUSIC

 

Drugog dana manifestacije publika će imati priliku da čuje pobednike prošlogodišnjeg Sabora, ali i da uživa u prepoznatljivim tonovima Big Benda, orkestra RTS-a i zvukovima trubačkih orkestara dva majstora trube - Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića. Krunisani kraljevi Guče i ambasadori dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković, sa svojim orkestrom nastupiće u nedelju, poslednjeg dana manifestacije, kada je planiran i centralni događaj i prava poslastica za sve prisutne - finalno takmičenje trubačkih orkestara, čiji je početak planiran za 18 časova.

Poseban kuriozitet tokom poslednjeg dana festivala biće i nastupi velikih imena narodne muzike - Ane Bekute, Snežane Đurišić i Dragice Radosavljević Cakane, koje će na bini pratiti Narodni orkestar RTS-a, a koje će brojnim hitovima i uz pažljivo biran repertoar, provereno dovesti atmosferu do usijanja. Koncert pobednika 61. Dragačevskog sabora zakazan je za nedelju, 07. avgust oko ponoći, čime će ovogodišnja manifestacija biti i zvanično zatvorena.

Smeštajni kapaciteti u Guči i okolnim mestima odavno su rasprodati, pa se očekuje dolazak čak nekoliko stotina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva, koje pored bogatog muzičkog programa, očekuju i raznovrsni kulturni sadržaji na pozornici ispred Kulturnog centra - od nastupa bendova Divanhana i 357, preko sajmova knjiga i nastupa kulturno-umetničkih društava, pa sve do izložbi narodnih rukotvorina i suvenira.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora, koji se održava od 05. do 07. avgusta, su Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča, kao i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala

Kako izgledaju pripreme za predstojeći 61. Dragačevski sabor trubača pogledajte ovde:

OGORČENA JE I U STRAHU DA NE IZGUBI SLOBODU Oglasila se Jovana Jeremić ekskluzivno za Alo! nakon davanja izjave Maje Marinković

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading