NEVIĐENI SKANDAL OKO GLASANJA NA EVROVIZIJI Rumunija besna, tvrde da nisu dali 12 poena Ukrajini, nego njima
Printscreen

Rumunski javni medijski servis TVR objavio je da je ERU (Evropska radiodifuzna unija) drugačije raspodelila poene koje su dali članovi žirija iz Rumunije učesnicima Evrovizije. 

Tako je Ukrajini, koja je ove godine pobedila na Evroviziji, dodeljeno maksimalnih 12 poena, umesto Moldaviji. 

NEVIĐENI SKANDAL OKO GLASANJA NA EVROVIZIJI Rumunija besna, tvrde da nisu dali 12 poena Ukrajini, nego njima

Printscreen

 

ERU je već saopštila da je iz takmičenja zbog "nepravilnosti" pred objavljivanje konačnih rezultata glasanja isključen žiri šest zemalja, odnosno da su glasovi poništeni, ali nije navela o kojim državama je reč. Pojedini strani mediji su potom preneli da se radi o: Azerbejdžanu, Gruziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji i San Marinu.

Pročitajte još: Tragedija za tragedijom u glumčevom porodičnom DOMU: "Na dan njene SAHRANE igrao sam komediju, teško je, ali je sve to ŽIVOT"

- Bili smo iznenađeni kada smo otkrili da se glasanje rumunskog žirija nije uračunalo u konačan rezultat. Organizatori su drugačije podelili bodove učesnicima finala u ime naše zemlje.Naglašavamo da je rumunski žiri odlučio da maksimalan broj poena dodeli predstavnicima Moldavije - ističe se u saopštenju rumunske televizije.

Kada je reč o stručnom žiriju, Moldavija je ovim ostala bez glasova iz Rumunije, a trebalo je da dobije 12 poena. 

TVR je zatražio od organizatora Evrovizije da pojasni razloge zašto su rezultati glasanja u Rumuniji promenjeni na "netransparentan način".

ISPLIVALE TAJNE Saša Popović otkrio koliko plaća Viki, a onda Ceca rekla ovo o finalu Zvezda Granda

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Ruzica

16.05.2022 19:50

Nagrada pesmi Ukrajine zato sto ginu za tudje interese.

ŽIVKO

16.05.2022 21:22

Cirkus za narod stara dobra latinska hleba i igara i možeš da radiš sa narodom đta hoćeš svi koji su glasali za Ukrajinu is političkih razloga 30 dana na prvoj liniji fronta na čelu sa Zelenskim i pobedničkim bendom

Malena

16.05.2022 23:12

Oni se nisu ni uključili u program.Već se javio tehnički supervizor iz Bostona da kaže njihove glasove. Iz Bostona! Leoo rekoše Indeksovci :"Evropa je ipak samo periferija."