OGLASILA SE CRNA GORA Susedi momentalno reagovali nakon mogućeg oduzimanja bodova Konstrakti, traže od organizatora samo jedno
Printscreen

Mnogi su ostali zatečeni rezultatima glasanja na takmičenju za pesmu Evrovizije 2022, a kada se danas oglasilo partner Evropske radiodifuzne unije (EBU) koji vrši monitoring nad glasanjem tokom o nepravilnostima glasanja Evrovozije ceo svet je u čudu.

Naime, oni su saopštili da su uočene nepravilnosti u glasanju šest zemalja, ali kako prenosi "Beta", nije detaljno pojašnjeno koje su to zemlje niti koje su nepravilnoti u pitanju. Mediji su spekulisali da je problem u "komšijskom glasanju", s obzirom da se zna da su problem između ostalih bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dali Srbiji.

OGLASILA SE CRNA GORA Susedi momentalno reagovali nakon mogućeg oduzimanja bodova Konstrakti, traže od organizatora samo jedno

Printscreen

 

Iz tog razloga, srpskoj predstavnici Konstrakti mogli bi da se oduzmu ti poeni koje je dobila od naših komšija. Tim povodom se oglasio Evrovizijski tim Crne Gore, koji je u saopštenju naveo da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno overeno od strane EBU", te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti. Oni očekuju "detaljan" odgovor EBU.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao je televiziji "Vijesti" da je pisao Evropskoj radiodifuznoj uniji i tražio objašnjenje. On je rekao da će, ukoliko se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu sa tim i o svemu blagovremeno obavestiti javnost, prenosi "Beta".

Podsetimo, naša predstavnica na "Evroviziji", Ana Đurić Konstrakta zauzela je visoko 5. mesto na prestižnom muzičkom takmičenju, dok je pobedu odnela Ukrajina.

OTKRIVENA PRAVA ISTINA Konstrakta prvi put o pehu koji joj se desio u finalu, upleteni i organizatori Evrovizije

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
PROBLEM

15.05.2022 23:15

Nastao je problem jer je Srpkinja osvojila srca publike, a i zirija. Pametni su Madjari sto na takvo politicko, ne umetnicko, takmicenje ne salju svoga predstavnika.

Vladimir Rolović

16.05.2022 00:21

Rumunska TV upravo objavila da im je oduzeto 12 poena koje su dali Moldaviji i prebačeno....Ukrajini. Bez komentara.

LA

16.05.2022 01:35

Licemeri ne odustaju! Pa od uvek komsije daju medjusobno poene, jednostavno, razumeju se. Spanija i Portugalija, Grcka i Kipar, ove sa severa Svedska, Danska, Finska...uvek izmenjaju glasove.Slovenija Italiji. Bivse SSSR medjusobno se "pocaste". Pa i ove godine Ukrajina je dobila poene od Letonije, Litvanije... komsija Poljske... Ne mogu bas svih da se setim ali ih verovatno jos ima.

Svaka čast

16.05.2022 11:41

Dakle, sve će da urade, svakakve smicalice pa i one najniže i najbeščasnije samo da nas kazne što nismo uveli sankcije Rusiji. Sve po ugledu na Australijske smicalice.