JUBILEJ ZA PAMĆENJE Željko Joksimović slavi 50. rođendan, Jovana zadužena za gala žurku
Foto: Ataimages

U porodici Joksimović mesec april je rezervisan za rođendanska slavlja, 10. aprila bio je rođendan sina Koste, a deset dana kasnije na redu je došao rođendan glave porodice.

Željko Joksimović danas slavi jubilarni, 50. rođendan. Pet dana kasnije sledi rođendan Jovane, koja će ove godine oduvati 41 svećicu. Jubilej najstarijeg člana porodice bio je razlog da se sa Željkom sretnemo nakon koncerta u Zagrebu i napravimo retrospektivu njegovog života, te ga pitali da li postoji momenat u životu koji želi da promeni:

JUBILEJ ZA PAMĆENJE Željko Joksimović slavi 50. rođendan, Jovana zadužena za gala žurku

Foto: Ataimages

 

- Svakako da postoje. Međutim, uvek sam težio nečemu novom. Podsećanja služe da kroz njih samo prolaziš, kao i da u njima pronađeš i nekakvu vrstu inspiracije, kao i nečeg što je obavezujuće. Nekada čovek na neke stvari ne može uticati, a nekada može - ispričao je Joksimović, a potom otkrio kako zamišlja narednih pedeset godina:

- Mislio sam, iako volim rođendane i svetkovine, da ovaj jubilarni ne proslavljam. Međutim, moja Jovana se sa tim apsolutno nije slagala. Tako da su ona i Manja, organizovale proslavu, tako da se ja nisam mešao ni u šta. Siguran sam da će to biti jubilej za pamćenje. Iskren da budem, to što dolazim kao gost-slavljenik mi i te kako prija. Pretpostavljam, na kraju da sam i zaslužio takvu pažnju. Narednih 50 zamišljam tako da sve što dolazi je samo refleksija svega što si uradio pre toga. E, sad da vidimo. Verujem u sve dobro i pozitivno - iskren je muzičar i kompozitor velikog broja hitova.

JUBILEJ ZA PAMĆENJE Željko Joksimović slavi 50. rođendan, Jovana zadužena za gala žurku

E stock

 

I dok svi kažu da su godine samo broj na papiru, Željko otkriva kakav je njegov stav tim povodom:

Pročitajte još: Žestoke SVAĐE, spisak Depovih poremećaja i potraga za njegovim ODSEČENIM prstom: Šta se još otkrilo tokom jučerašnjeg SUĐENJA Džonija i Amber?

- Jesu godine broj. Ali na brojeve se ne treba preterano osvrtati. Da smo na nekoj drugoj planeti, ja bih sada imao 10 godina, a ne 50. Dakle, sve može da bude relativno - kroz smeh priča pevač.

Na kraju smo ga upitali, ako bi mogao da sumira godine iza sebe, kada mu je bilo najlepše, a kada najteže na šta je on rekao:

- Nemam konkretan odgovor na ovo pitanje. Sve teške situacije, potrebno je proglasiti normalnim, jer jedino tako možeš nastaviti normalno da živiš, da se nadaš. Isto tako, lepe momente proglašavam nečim što si verovatno zaslužio, i ni u njima se preterano ne poneti, nego ih uskladištiti u fioku nečeg lepog, što će ti za budućnost biti i inspiracije i obaveza. Sve u svemu, sve je iskustvo, i škola. Pouke i poruke pratiti. Ostalo je sve na Bogu - objasnio je Joksimović.

Inače, kao što je najavio, Željko će večeras proslaviti rođendan, a veliki broj javnih ličnosti naćiće se na spisku zvanica.

JUBILEJ ZA PAMĆENJE Željko Joksimović slavi 50. rođendan, Jovana zadužena za gala žurku

Tanjug

 

Vratio sam se publici koncertom u Zagrebu

Joksimović je u Zagrebu nastupio nakon što više od 500 dana nije održao veliki koncert. Pevač je na pozornicu prepune Arene Zagreb izašao nešto pre 21 sat i veliki koncert otvorio pesmom “Devojka”. Nakon toga ređali su se brojni poznati hitovi, poput “Libero”, “Milimetar”, “Supermen”, “Nisam te zbog lepote voleo” i drugi.

- Još uvek ih slažem utiske, jer tako funkcionišem... Ovo je bio veliki povratak publici. To je trenutno najjača emocija... Svi poslovi koje sam u međuvremenu obavljao, su nekako upotpunili moj kreativni prostor, ali živi kontakt sa publikom, svakako ne. Ovakav, slobodno mogu da kažem, spektakularni koncert, bio je pravi način da se taj kontakt sa publikom obnovi, i označi nastavak nečega što je oduvek postojalo. Danas, kada sam prespavao, još sam sigurniji da bih, u poslu kojim se bavim, bez svega mogao, ali bez publike nikako! To je suština - poručio je Željko.

PEVAČICA ZBOG ZLOBNIKA I MRŽNJE NAIŠLA NA PROBLEME Neda Ukraden priznala da je lila gorke suze

BONSU VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading