RUŠKA JAKIĆ ŽESTOKO ISPROZIVALA VODITELJKE! Direktna i bez dlake na jeziku: Ja sam išla da učim kako pravilno da govorim!
Foto: Alo!

Ruška Jakić posebno se osvrnula da voditelje na srpskim televizijama i na njihovo akcentovanje određenih reči poput - Jugoslavija, Kosovo i Metohija, kompozitor, televizija itd.

- Vi novinari ste krivi za sve ovo što se dešava na našem nebu. Vama je najvažnije da se na naslovnoj strani vidi guza i ko je polu-go i ko se valjao na krevetu sa ovim ili onim - započela je Ruška Jakić.

RUŠKA JAKIĆ ŽESTOKO ISPROZIVALA VODITELJKE! Direktna i bez dlake na jeziku: Ja sam išla da učim kako pravilno da govorim!

Foto: Alo!

 

A potom je žestoko nastavila.

- Ja sam odrasla u jednom drugom vremenu. Počela sam u Politici, a onda na RTS-u kod Baneta Vukašinovića, koji mi je promenio karijeru, a ja došla da izreklamiram časopis. Išla sam kod čuvene Donke Špiček, radio spikerke, kako bih naučila da pravilno govorim i to sam učila 6 meseci - ispričala je Ruška Jakić.

Ruška Jakić je objasnila i kako se pravilno akcentuje.

- Danas kad slušam, čak i nekoga ko vodi dnevnik, ja ga ne razumem, kao da mu neko vetar u leđa gura, ništa se ne razume. Treba govoriti glasno i jasno. Sad se pojavila nova moda - dobar dan, ovo je televizija, a Vi ste kompozitor. Niko nema lektora. Niko nije zadužen za dikciju. Kosovo i Metohija se ispravno kaže. Od kad je sveta i veka. Ti novokomponovani ne mogu da me ubede u njihove akcente - rekla je Ruška Jakić.

ĐINA DŽINOVIĆ POD PRITISKOM URADILA NEOČEKIVANO! Ćerka slavnog pevača nije navikla na oštre komentare, a evo šta ju je dotuklo

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

22.03.2022 02:21

Ruška Jakić je u pravu. Voditeljke pojma nemaju kako se govori, takmiče se ko će da govori brže i nerazgovetnije. Zar stvarno nema ko da ih opomene ?????