ISKRENO! Adil Maksutović otkrio čemu najviše teži u karijeri: Voleo bih da predstavljam Srbiju na Evroviziji!
Alo

Adil Maksutović, vlasnik najlepših balada na estradi, poslednje dve godine posvetio se stvaranju novih pesama, a u razgovoru za Alo! istakao je da bi vrhunac karijere doživeo kada bi predstavljao Srbiju na Evrosongu.

Osim toga, Adil je istakao da mu nedostaje ono vreme kada pevači nisu bili opsednuti trendingom i objasnio zbog čega njegove kolege greše kada jure za novim trendovima.

Alo

 

Dugo te nije bilo u medijima, zašto si se povukao?

- Trudim se da se pojavljujem samo onda kada imam razloga za to jer mi prija kada me nema u javnosti.

Alo

 

Šta si radio za vreme pandemije?

- Vredno sam radio na novim stvarima. Nedavno sam izbacio 26 pesama sa beogradskog koncerta koji sam održao u Centru „Sava“ i zaista zvuče jako lepo. Činjenica je da se muzika ne sluša više kao pre, a to pokazuju sve analitike na društvenim mrežama. Poslednji veliki projekat koji trenutno prolazi dobro je novi album Saše Matića. On najbolje zna kakav odziv je očekivao i kako je prošao njegov album, ali to nije ni upola kao što je nekada bilo.

Poznat si po baladama koje se slušaju i dan-danas. Zašto nove pesme tako brzo dosade publici?

- Činjenica je da fale pesme, izgleda da autori nemaju inspiraciju da naprave nešto što je emotivno i za sva vremena. Trendovi se brzo menjaju i problem je što danas izgrađeni pevači prate to što nam se nameće. Mesta ima za svakoga ko želi da se bavi ovim poslom, a publika je ta koja odlučuje.

Alo

 

Karijeru si započeo na jednom festivalu. Da li ti fale takvi muzički događaji?

- Fale mi! Nažalost, i festivali su izgubili smisao i sve je u drugom planu u odnosu na Jutjub trending liste i svi jure da budu broj jedan na toj platformi, da budu aktuelni... Verujem da se zbog toga izgubila draž da se dobre pesme takmiče.

Da li bi voleo da predstavljaš Srbiju na Evroviziji?

- Naravno da bih voleo, ja sam rođen u Beogradu imam srpsko državljanstvo, bila bi mi čast i zadovoljstvo da predstavljam svoju zemlju. Mada ne znam koliko sam adekvatan kandidat, budući da sam težak kao crna zemlja i voleo bih da učestvujem u stvaranju te pesme.

Alo

 

Mislio sam da je tekst pesme Od usana do stopala plagijat

Kada si dobio pesmu „Od usana do stopala“, šta ti je prvo palo na pamet?

- Mislio sam da je autorka ukrala tekst za tu pesmu jer mi je nemoguće da je ona to napisala. Šalu na stranu, taj tekst je magičan. Gospođa koja je napisala tu pesmu nije aktivan tekstopisac, ali je svakako prava umetnička duša i mene je prepoznala u tome. U početku sam bio malo skeptičan, ali kada sam je poslušao nekoliko puta, shvatio sam težinu te pesme.

Podržavam jutjubere pevače, ali ih ne slušam

Šta misliš o jutjuberima koji se bave i muzikom?

- Podržavam sve, a svako ko je uspešan nije budala, već ima kliker u glavi i dopada se publici, a to je nešto što mora da se poštuje. Ako neko na osnovu toga napuni klub, to je za poštovanje, a ako me pitate da li bih to slušao, to je već druga stvar.

SAHRANJEN AKI RAHIMOVSKI Pevača na večni počinak ispratila porodica i prijatelji, a ispod fotografije ispisani su dirljivi stihovi

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading