LEGENDA UZ KOJU SU ODRASTALE GENERACIJE NA BALKANU Evo ko je bio Aki Rahimovski, pevač čiji će glas ostati večno upamćen
ATA Images

Vest da je popularni pevač, uz čiji su prepoznatljivi glas odrastale generacije u regionu, Aleksandar Rahimovski preminuo, potresla je čitav region koji je odrastao uz njegove pesme.

Ovaj pevač, bogate karijere, rođen je u Nišu 5. juna 1955. godine, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

ATA Images

 

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka, a mnogi su ih tada nazivali "zagrebačkom varijantom Bjelog dugmeta".

U 30 i kusur godina dugoj karijeri, Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.

Svoj prvi studijski album objavili su 1976. godine pod nazivom "Dođite na šou", a posle toga hitovi koji i danas traju, počinju da se nižu.

ATA Images

 

Godinu dana kasnije zagrebački Jugoton plasira i njihov drugi album pod nazivom "Glavom kroz zid", dve godine kasnije "Gradske priče", a isti album doživeo je i svetsku distribuciju.

Četvrti album "Vruće igre" izlazi 1980. godine, a naredne i "Vrijeme je na našoj strani".

Alo!/ Nenad Vujanović

 

Glavnom ulicom, kao sedmi studijski album, objavljen je 1983. godine, a godinu dana kasnije i osmi pod nazivom "Uhvati ritam".

Svi albumi doživljavaju zlatne i planitaste tiraže, a ukupni tiraži već su brojali nekoliko miona. Deveti studijski album objavljuju 1985. godine po nazivom "Pokreni se!" a dve godine kasnije i "Anđeli se dosađuju" na kojem se našao legendarni mega hit "Jesen u meni".

U BEOGRADU SAM VOLEO I PATIO, SVEGA JE BILO Ovako je govorio Aki Rahimovski u jednom od poslednjih intervjua

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading