ONA JE PRVA JUGOSLOVENSKA STARLETA! Osvojila je Al Paćina, a ni Brega nije odoleo njenim čarima!
EPA/Alo

Mlada devojka iz malog sela Lukavac kod Tuzle, Dijana Bećirović postala je svetska zvezda koja je uradila intervjue s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, smuvala Ala Paćina, slikala se za Plejboj, a nije joj odoleo ni Goran Bregović.

Dijana Bećirović oduzimala je dah domaćim muškarcima pozirajući na stranama do tada rezervisanim uglavnom za obnažene američke devojke.

Karijeru modela je započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije. Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Koliko je bila uspešna u novinarskom poslu svedoči činjenica da joj je papa Jovan Pavle II tri puta davao intervju, baš kao i Benedikt XVI dok je još bio kardinal. Ostaće upamćeno da je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom.

Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana pre toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

- Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: 'Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?' ili 'Da li veruješ u život posle smrti?' E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv -  prisetila se prilikom jednog intervjua za bosanske medije.

Printscreen

 

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

- Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom 'dugmića'. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste! - ispričala je ona jednom prilikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Dijana je pre par godina promovisala knjigu "Dijana", u kojoj je opisala pikanterije iz ljubavnog života i druženje sa brojnim poznatim ličnostima.

Ona se podsetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da je papa Benedikt XVI provozao na "vespi", da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila "pijana i u miniću".

Dijana dana ima 59. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu, a evo kako sada izgleda!

Printscreen Instagram

 

Svojevremeno se razgolitila za časopis "Start", kao i za čuveni "Plejboj", a za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

KAKO LI JE NJEN SUPRUG REAGOVAO!? Poznata voditeljka progovorila o vrelim scenama u spotu

.

Komentari (1)

Loading