OTKRIVENA TAJNA ČUVENOG HITA Đole Đogani  progovorio o pesmi "Idemo na Mars", pa otkrio kako je naterao Slađu da je peva!
E stock

Đole Đogani važi za jednog od prvih densera na ovim prostorima, a sada je u svom filmu "Život i scena" otkrio kako je nastao jedan od najvećih hitova koje je imao - "Idemo na Mars".

Kao što je poznato, Đole je sa suprugom Slađom imao plesnu grupu, a onda je došao na ideju da oformi i bend. Njihova namera je bila da stvaraju inovativnu muziku, potpuno drugačiju od onoga što je publika do tada čula.

- Sedeo sam sa mojim prijateljem Danijelom i rekao mu da želim da tekst bude malo drugačiji, da ne bude o ljubavi, o rastancima, o svemu onome što se tada pravilo. On je rekao: ”Druže jedino da idemo na Mars pa da napišemo pesmu.” i ja kažem ”To, to nam treba. Idemo na Mars!”- započeo je priču Đole i dodao:

OTKRIVENA TAJNA ČUVENOG HITA Đole Đogani  progovorio o pesmi

Foto: Printscreen/instagram

 

- Tražio sam da bude novo, šaljivo… To je kao neka parodija na narodnjake, bez uvrede ikome. I svi smo usput smišljali tekst, nismo imali drugu strofu, pa se svako ubacivao sa nekim delom teksta.

No, pre nego što će pesma ugledati svetlost dana, desila se kobna greška koja je mogla da promeni tok istorije muzike kakav sada znamo. Nepopravljivu grešku napravio je legendarni Kobac u čijem studiju su i snimali pomenuti hit.

- U to vreme nije bilo hard diskova, i nije bilo autosave-a, ja sam se pogubio, nisam kliknuo “save” i zaboravio da snimim – rekao je Kobac i dodao da je mislio da će ga Đole ubiti zbog te greške.

- Ja sam bio pod takvim adrenalinskim šokom da nisam znao šta da kažem. Samo sam ga gledao. Izbrisao je tako dobru pesmu sa tako dobrim aranžmanom, ali mi je rekao: ”Sad ću brate da ti napravim još bolji aranžman.” I napravio je stvarno bolji aranžman – otkrio je Đole.

OTKRIVENA TAJNA ČUVENOG HITA Đole Đogani  progovorio o pesmi

Foto: Alo.rs

 

No, tu problemima nije bio kraj za Đoganija. On je morao da ubedi i tadašnju suprugu da otpeva pesmu, za šta ona nije htela ni da čuje.

- Kad sam rekao Slađi, ona nije htela da čuje da peva taj tekst. Rekao sam joj da imamo decu i da moramo da zaradimo pare. I eto, nastade hit – kroz osmeh je prepričao Đogani.

IZAZOVNI DEKOLTE I BUJNE GRUDI U PRVOM PLANU! Ceca raspametila sve stajlingom za nastup, pevačicu u ovom izdanju retko viđamo!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading