UPRAVO JE OTIŠAO NA DRUGI SVET! Neizmerna tuga u domu Maje Volk, ovom fotografijom se oprostila od njega (FOTO)
Printscreen

Otac Maje Volk preminuo je danas u 90. godini života. Tužne vesti Maja je objavila na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

 

- To je bio moj tata kakvog ću ga pamtiti. Profesor doktor Petar Volk upravo je otišao na drugi svet... - kratko je napisala uz fotografiju iz očeve mladosti.

Majka Maje Volk, glumica Mirjana Kodžić, bila je velika zvezda nekadašnje Jugoslavije. Iako je od njene smrti prošlo 16 godina, mnogi još pamte uloge koje je ostvarila, kako u pozorištu, tako i na televiziji. Svestrano obrazovana, prenela je na ćerku brojna interesovanja – za film, muziku, putovanja, pisanu reč... Ništa manju inspiraciju Maja Volk, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, nije dobila ni od oca, pozorišnog i filmskog kritičara, istoričara i teoretičara Petra Volka, koji je preminuo u 90 godini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

 

Petar Volk rođen je 1931. godine u Bosanskom Petrovcu. Završio je 1949. godine Gimnaziju u Banja Luci. Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a filmsku i pozorišnu estetiku doktorirao 1971. godine u Pragu. Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je 1986. godine doktorat nauka iz oblasti istorije filma.

Bio je, pored ostalog, direktor Festivala jugoslovenskog filma, Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta (1977-1981). Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je redovni profesor i šef Katedre za teoriju i istoriju, predsednik upravnog odbora Instituta za film.

OSTAVILI JE OBOJICA! Jovan Pajić pre braka sa Saletom bila učesnica rijalitija, snimila veliki hit, a početak njihove veze obeležio veliki skandal!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading