OVAKO JE OTET SIN LEPE BRENE Svi detalji traumatičnog događaja porodice Živojinović!
Promo

Pre dve decenije, 23. novembra 2000. godine, desio se događaj o kome je sa nevericom pričala cela Srbija – otet je Stefan Živojinović, sin pevačice Lepe Brene i tenisera Slobodana Bobe Živojinovića

Jednu od najvećih trauma u životu jednog od najpoznatijih srpskih parova ispratile su “Večernje novosti” kroz tekst u kom se navodilo:

– Osmogodišnji sin poznatog bračnog para, Stefan, kidnapovan je juče pre podne ispred porodičnog doma na Bežanijskoj kosi. Sutra ističe ultimatum otmičara. Ono što smo najčešće viđali samo na filmskom platnu, odigralo se nedaleko od kuće na Bežanijskoj kosi u kojoj živi porodica Živojinović – navodilo se tada u Novostima, koje su potom prenele sve detalje otmice:

– Brena je krenula kod frizera, koji se nalazi u njihovom komšiluku. Sa njom je pošao i mali Stefan (8,5 godina). Međutim, on se vratio u kuću da uzme rolere, a njegova majka produžila je u salon. Malo potom, Stefan je na ulici otet – pisalo je u štampanom izdanju Novosti.

OVAKO JE OTET SIN LEPE BRENE Svi detalji traumatičnog događaja porodice Živojinović!

Foto: Nenad Vujanović

 

Brena je o svim detaljima ovog nemilog iskustva jednom prilikom otvoreno govorila za hrvatski portal 24sata.hr, otkrivajući da je ceo incident započeo 2000. godine kada joj odjednom stigla poruka koja ledi krv u žilama.

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – pisalo je u jezivoj poruci otmičara koji su kidnapovali tada šestogodišnjeg Stefan.

Ova poruka trajno je promenila živote porodice Živojinović, u koju se istog trenutka uselila duboka bol i neizreciv strah. Dok su čekali dalje instrukcije otmičara, živeli su u stalnoj neizvesnosti – pet dana nisu znali da li je Stefan živ ili mrtav. Tek pet dana posle otmice, stigla im je druga poruka, a Brena je tek sada smogla snage da otvoreno priča o svim detaljima.

– Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati deo po deo Stefanovog tela – ispričala je Brena.

Takođe, upozorili su Brenu i Bobu da ne zovu policiju, a dali su im rok od dva dana da skupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom. Pretili su da će za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, moći će da otkupe samo svoje mrtvo dete.

Živojinovići nisu gubili vreme, pa su se odmah bacili u potragu za novcem i Stefana ubrzo vratili u svoje okrilje, na sigurno. Brena kaže da ne može da razume kako se do dana današnjeg nije otkrilo ko im je priredio ovaj košmar.

– Sve otmice su razotkrivene, samo nije utvrđeno ko je to uradio mom detetu. Nakon toga se više ničega ne plašim. Naravno da danas imam obezbeđenje to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju šta treba da rade – istakla je pevačica.

Nije htela da priča o tome na koji su joj način vratili Stefana, ali se u medijim spekulisalo o čak pet verzija njegovog oslobađanja. Prema prvoj, kući ga je dovezao taksista nakon što su ga posle primopredaje novca otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dečak predat pevačici, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. Treća verzija jeste ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom autoputu, gde je preuzela sina.

Neki mediji su nagađali da se primopredaja novca i deteta odigrala u okolini Dubrovnika. Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim detetom bila parkirana na autoputu kraj Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na dogovorenoj lokaciji, a otmičari su potom bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

OVAKO JE OTET SIN LEPE BRENE Svi detalji traumatičnog događaja porodice Živojinović!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Danas je Stefan srećan i ostvaren mladić, koji je krenuo muzičkim stopama, poput svoje majke, a i cela porodica uživa u blagodatima života, no ovaj tragičan događaj zauvek je ostavio trag na njihovim dušama i duboke rane na duši, suštinski ih promenivši.

– Otkad su mi oteli sina, više mi ništa materijalno nema značaj. Nije mi važno ništa što može da se kupi novac – zaključila je Brena.

Stefan danas kaže da mu pitanja o otmici ne smetaju i da mu je “drago” što mu se to desilo, jer ga je to “trglo”.

– Da ceniš malo više neke stvari i da postaneš jači. Uvek je dobro da u životu imaš neke stvari koje će onako da ti lupe šamar i da poruče da je jedan život – rekao je jednom prilikom Stefan, a na pitanje da li je to bilo traumatično iskustvo za njega pevač je kratko rekao:

– Tada jeste, sada ne!

On je rešio da na pitanja o otmici sada odgovara šalom, pa je priznao šta radi tokom nastupa.

– Kada zađeš u tu temu onda ispričaš sve i svašta, ali treba neku pozitivnu stranu. Ja sam pre nekoliko dana na nastupu u Beogradu pevao pesmu “Mjerkam te, mjerkam”, i sad ide deo: “i ja bih te ukrao, i ja bih te…” i ja kažem: “I ja bih me ukrao, ja bih me…” Svi su se smejali. Tako treba i to je stav svakog šampiona, kad god je nešto, tako treba gledati na stvari. Ne treba gledati zašto ovo nije ovako, nego pozitivno i da stavimo tačku na tu temu. I ja bih me ukrao – kroz osmeh je rekao pevač pre dve godine tokom gostovanja u jednoj emisiji.

BONUS VIDEO: 

DRAGANI MIRKOVIĆ OBOŽAVALAC POSLAO 1000 RUŽA Pevačica oduševljena gestom, a evo ko je on!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading