IZA OSMEHA KRILA SE VELIKA BOL! Merimu Njegomir je majka napustila, a otac se protivio njenoj najvećoj ljubavi!
Foto: Youtube/Printscreen

Posle kraće bolesti, u 68. godini preminula je legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir.

Iako je mnogi znaju kao vedru, veselu i nasmejanu, naša legendarna pevačica iza blistavog osmeha dugo je krila veliku bol.

Naime, detalji o detinjstvu i udarcima koje je doživela tokom odrastanja, malo su poznati javnosti, a pevačica gotovo nikada o tome nije govorila.

IZA OSMEHA KRILA SE VELIKA BOL! Merimu Njegomir je majka napustila, a otac se protivio njenoj najvećoj ljubavi!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Sa samo 14 godina doživela je razvod roditelja, a njena majka tada je odlučila da napusti porodični dom sa Meriminom petogodišnjom sestrom, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem. Osim toga, kako je već u ranoj mladosti osetila veliku ljubav prema muzici i pevanju, suočila se sa novom preprekom budući da joj je otac izričito zabranio da razmišlja o tome kao o svom životnom pozivu, već je insistirao na tome da što pre nauči zanat, kako bi se zaposlila i počela da pomaže porodicu.

Ipak njegove reči i namera da je odgovori od mikrofona nisu uticale na Merimu, koja je sa 18 godina imala prvi nastup pred publikom. Naime, jednom prilikom izašla je sa prijateljima u restoran i u šali rekla muzičaru iz orkestra koji je svirao te večeri da je sigurna da peva bolje od njihovog pevača. Ponudili su joj da zapeva, što je ona odmah prihvatila, a dva meseca kasnije kontaktirali su Meriminog oca, kom su objasnili da ima veoma talentovanu ćerku. Pitali su ga da li bi mogla da nastupa sa njima, za šta on nije želeo ni da čuje, tvrdeći da će na taj način osramotiti porodicu. Međutim, Merima ni tada nije odustajala, već je rešila da uprkos zabrani oca prihvati ponudu, a ostalo je istorija. Nastupi su se nizali, publika ju je zavolela, a ona se zbog ove odluke nikada nije pokajala, a u narodu je do danas ostala jedna od najpoznatijih i najcenjenijih pevača narodne muzike.

Merima je nedavno otkrila da vodi borbu sa rakom.

OVO SU PESME PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI MERIMU NJEGOMIR! Svaka je bila slušana, a ona je tvrdila da joj ne treba hit posle 45 godina!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading