GODINAMA SE BORILA S “TIHIM UBICOM” Merima Njegomir se sa ovim suočavala, a ovako je govorila o svom problemu
Foto: Youtube/Printscreen

Pevačica Merima Njegomir svojevremeno, pre nekoliko godina pojavila se u medijima i otkrila da vrlo često odlazi kod doktora zbog dijagnoze hipertenzije. Merima se dugo borila sa ovim ,,tihim ubicom", a danas je saopšteno da je pevačica izgubila borbu za život nakon duge i teške bolesti. 

Merima je pre nekoliko godina otkrila kako izgleda njena borba sa hipertenzijom, pa je znala da istakne da su joj mnogo pomagale tablete. Inače njena porodica uvek je bila uz nju, ali ona više nije mogla da se izbori sa problemima i skončala je svoj život. 

Mnogi žive sa daleko komplikovanijim dijagnozama, a moja je, hvala bogu, uobičajena. Ljudi jednostavno mogu da žive sa bolešću, da je kontrolišu, ali i da prepoznaju simptome. Nekoliko puta su se desile krize, pritisak mi je bio viši od 200, pa sam ga spuštala uz pomoć tableta i nastavljala dalje - rekla je ona za magazin "Glorija".

Otišla sam u bolnicu dve-tri nedelje pre predviđenog termina, a pošto mi je pritisak bio 185 sa 100, odlučili su da me pod hitno porode. Lekari su kasnije otkrili da je u pitanju esecijalni pritisak, koji nastaje zbog genskih predispozicija - otkrila je Merima.

Inače, hipertenzija je hronično medicinsko stanje pri kom je krvni pritisak u arterijama povišen i često nema prepoznatljive simptome zbog čega se i naziva "tihim ubicom".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading