TUŽNA SUDBINA Prijatelj Marinka Rokvića za Alo! otkrio kako je on provodio poslednje dane života: Marinko se molio na grobu patrijarha Pavla!
Foto: Alo! /

Smrt Marinka Rokvića potresla je ceo region. Iako se mesecima spekulisalo o bolesti, niko sa sigurnošću nije mogao da tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje bilo toliko loše.

Članovi Marinkove porodice nisu želeli da se o tome piše ni javno govori, a sve kako bi ga zaštitili od pritiska zbog cele situacije. Rak pankreasa uzeo je maha, a porodica je sve vreme bila uz njega da bi što bezbolnije prošao kroz izuzetno težak period. S obzirom na to da su Rokvići pobožni, te da redovno obilaze srpske svetinje, Marinko je utehu našao u molitvama, koje su mu donele mir.

Marinko Rokvić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

Kako tvrdi njegov blizak prijatelj za Alo! koji nije želeo da se spominje njegovo ime, Rokvić je često odlazio u Manastir Rakovica, gde je sahranjen  patrijarh Pavle.

- Tamo je često išao zajedno sa sinovima iako je znao da mu se bliži kraj, ali ga vera nije napustila do sudnjeg dana. Voleo je jako da se moli na grobu patrijarha Pavla, i to mu je donosilo jedan poseban mir. Iako je znao da mu nema leka jer je rak pankreasa nešto što niko nije uspeo da pobedi, Marinko je molitvama samo želeo da ublaži svoju muku - ispričao je izvor Alo!.

TUŽNA SUDBINA Prijatelj Marinka Rokvića za Alo! otkrio kako je on provodio poslednje dane života: Marinko se molio na grobu patrijarha Pavla!

Printscreen

 

Pre nekoliko meseci ekipa emisije „Paparaco lov“  snimila je Nikolu Rokvića kako s ocem Marinkom ide u Manastir Rakovica, a ovaj video tada je šokirao sve gledaoce. Marinko koji je bio poznat po dobrom izgledu na snimku je delovao veoma loše - mršav i bez kose.

Rokvić je poslednje dane života proveo u porodičnom domu, gde su njegovi najmiliji na sve moguće načine pokušavali da mu olakšaju poslednje dane.

Marinkov sin Nikola se obratio okupljenim medijima nakon što je njegov otac napustio ovaj svet i rekao:

TUŽNA SUDBINA Prijatelj Marinka Rokvića za Alo! otkrio kako je on provodio poslednje dane života: Marinko se molio na grobu patrijarha Pavla!

Foto: Printscreen/instagram

 

- Teško nam je, nemam reči. Nadam se da razumete našu tugu, bol, a i radost što smo imali takvog oca koji nam je pokazao mnoge stvari, posebno u poslednjih godinu dana u njegovoj borbi sa kancerom. Pokazao je čojstvo i junaštvo, spasao je nas od sebe i bio je veliki junak - rekao je Rokvić.

Lepa i Snežana: Bio je gospodin!

Pevačice Lepa Lukić i Snežana Đurišić govorile su o pokojnom kolegi u Jutarnjem programu na TV Pink.

- Nismo se nešto družili, svako na svoju stranu. Ali često smo se čuli telefonom. Ja sam šokirana. Toliko sam plakala da se orila kuća - rekla je Lepa i zaplakala, a Snežana se nadovezala.

- Čovek nikada nije spreman da isprati nekoga koga voli. Bio je vredan i radan, divan suprug, otac i deda. Mnogo ih je otišlo i ovo vreme nas dovodi u situaciju da razmišljamo šta se dešava. Najdraža njegova pesma mi je „Polomio vetar grane“ i „Ovo je moja kuća, živeo sam tu“. Vodio je računa kakve će pesme da peva i zato je bio veliki pevač i gospodin - rekla je Snežana.

POSLALA SAM MU PORUKU NA KOJU NIJE ODGOVORIO Poznata pevačica se oprostila od Marinka sa suzama u očima, ne može da veruje da je preminuo

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milica

08.11.2021 08:23

Pa, tu su i mošti Sv. Nektarija Enginskog koji je veliki svetac i pomoćnik u bolesti...