ROKER JE APSOLVENT NA OVOM FAKULTETU Bora Đorđević je pljačkao kuće, a od tog novca kupovao instrumente!
Alo

Pre nego što je osnovao grupu "Riblja čorba" 1978, Bora je bio član brojnih čačanskih i beogradskih sastava kao što su "Zajedno", "Suncokret", "Rani mraz" u kojoj je takođe bio i Đorđe Balašević.

Bora Đorđević je muzičku karijeru započeo 1965. godine u Čačku. Sa gitaristima Borkom Ilićem i Prvoslavom Savićem, te bubnjarem Acom Dimitrijevićem osnovao je bend koji se zvao "Hermelini".

Bora je svirao bas i pevao, a uglavnom su nastupali u Čačku i okolnim mestima. Prvi put su svirali u školi, a na repertoaru su bile popularne rok pesme tog vremena. Nakon toga je pevao i svirao u bendovima "Dečaci sa Morave", "Vesnici ljubavi", "Safiri" i "Čačanski plemići". U bendu Poslednji ostatak romantičnog sveta (PORS) svirao je i pevao sa Radomirom Mihajlovićem Točkom koji je kasnije postao popularan kao frontmen benda Smak.

ROKER JE APSOLVENT NA OVOM FAKULTETU Bora Đorđević je pljačkao kuće, a od tog novca kupovao instrumente!

Foto: Privatna arhiva

 

Tri godine su se finansirali tako što su pljačkali bogate kuće, te tim novcem kupovali instrumente. Kada su ih uhvatili prebačeni su u istražni zatvor, gde je Bora proveo sedam dana. Posle toga je izbačen iz gimnazije, a sud je doneo odluku da ga oslobodi pod određenim uslovima. Kako bi ga „sklonili“ iz lošeg društva roditelji su 1970. godine odlučili da se presele u Beograd.

Tu je upisao V beogradsku gimnaziju, a potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent. Bend "Riblja čorba" osnovan je 1978. godinem i smatra se jednim od najznačajnijih rok bendova s ovih prostora, a Bora je zbog provokativnih i društveno-orijentisanih tekstova postao jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Bora je u međuvremenu pisao tekstove i muziku za druge izvođeče. Poput Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Maje Odžaklijevske, Viktorije, bendova Generacija 5, Poslednja igra leptira i druge.

ROKER JE APSOLVENT NA OVOM FAKULTETU Bora Đorđević je pljačkao kuće, a od tog novca kupovao instrumente!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Muzičar je sreću pronašao pored treće supruge Dubravke Milatović, koja je od njega mlađa 28 godina. Iako se ona retko pojavljuje u javnosti, sada ju je ekipa jedne emisije snimila u njegovom društvu.

Inače, pre Dubravke, Bora je bio u braku sa Draganom koja je po njihovom razlazu tragično skončala u martu 2007. godine.

Nakon toga mislilo se da je Bora stavio tačku na emotivni život, ali roker se 2010. zaljubio u Aleksandru, koja je ubrzo postala njegova druga supruga. Međutim, razveli su se 2014. godine, a onda je počela romansa sa Dubravkom. Bora je rekao da je ona njegova poslednja ljubav.

BONUS VIDEO:

PROŽIVLJAVAM SVE PONOVO Sindi progovorila o ćerki i najtežim trenucima u porodici za ALO! NASLOVNU! (VIDEO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading